Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Ένα πιστόλι για υπογραφή

 Ένα πιστόλι για υπογραφή - Νίκος Εμμ. Σίμος

Από τις Κάκτος Εκδόσεις


Σε μια Ελλάδα που βράζει από τρομοκρατικά χτυπήματα, ο Νικόδημος Γρέκας καλείται να ηγηθεί μιας αντιτρομοκρατικής ομάδας που προσπαθεί να διαλευκάνει εγκλήματα σχετιζόμενα με τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης που αναλαμβάνει τα χτυπήματα υπογράφονται με ένα πιστόλι αντί για κάποιο όνομα. Η οργάνωση φαίνεται να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, υποδηλώνοντας διαρροή πληροφοριών από τα εσωτερικά της αστυνομίας.

Στο στόχαστρο βρίσκονται μεγαλοεπιχειρηματίες, πρώην πολιτικά πρόσωπα, άτομα της αστυνομίας και αθώοι πολίτες που αρχικά φαίνονται να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Ο Γρέκας και η ομάδα του καλούνται να ξετυλίξουν ένα καλά μπλεγμένο κουβάρι που κρύβει κινδύνους, καθώς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αποδεικνύονται αδίστακτοι και ψυχροί δολοφόνοι.

Ο συγγραφέας μας προσφέρει ένα γρήγορο αστυνομικό μυθιστόρημα με αέρα πολιτικής. Τα μικρά κεφάλαια μετατρέπουν την ανάγνωση σε ένα αγωνιώδες κυνηγητό, ενώ το απρόσμενο τέλος συνδέει τα πολλά πρόσωπα που παρουσιάζονται σταδιακά.Η σύνδεση γίνεται με τρόπο απλό και φυσικό .

« Οι πολιτικοί δεν βάζουν μυαλό. Τους τρέφει η αντιπαλότητα .»

Μια ιστορία που έχει εγκλήματα, έρωτες, διαπλοκή , μυστικές συναντήσεις , ψέμματα, αγωνία και ανατροπές. Μια αστυνομική ιστορία με συχνές αναφορές σε αγαπημένα λογοτεχνικά έργα και όμορφες εικόνες από τις γειτονιές της Αθήνας και όχι μόνο. 

Στα θετικά του βιβλίου συγκαταλέγεται η άμεση γραφή, χωρίς φλυαρίες και περιττές πληροφορίες. Ο αναγνώστης μπαίνει κατευθείαν στην ουσία της υπόθεσης, γνωρίζει και συναισθάνεται τους ήρωες, ζει την ανησυχία τους και αγωνιά μαζί τους.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram

Οπισθόφυλλο

Επί πολλά χρόνια η Ελλάδα αποτέλεσε εύφορο έδαφος για την τρομοκρατία - εγχώρια και εισαγόμενη. Ένα από τα πρόσωπά της «φωτογραφίζει» και το αστυνομικό αυτό μυθιστόρημα του Νίκου Εμμ. Σίμου, μέσα στο οποίο ο αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει κάποια στοιχεία από συναφείς βίαιες δράσεις του παρελθόντος που συνέβησαν στη χώρα μας.

Οι τρομοκράτες ζουν στη σκιά, αθέατοι και υπεράνω πάσης υποψίας. Έχει αναλάβει να τους αποκαλύψει ο αστυνόμος Νικόδημος Γρέκας, απόφοιτος της Νομικής και με επιμόρφωση στην εγκληματολογική ψυχολογία, ο οποίος έχει όλα τα προσόντα ώστε, μολονότι υπηρετεί στην Ασφάλεια, να τον χρησιμοποιήσει η Αντιτρομοκρατική για τη διαλεύκανση σειράς εγκλημάτων που σχετίζονται με την εγχώρια τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δάκρυα Ξυράφι

Δάκρυα Ξυράφι - S.A.Cosby Μετάφραση : Κίκα Κραμβουσάνου Από τις εκδόσεις Gutenberg Δυο άντρες βρίσκονται άγρια δολοφονημένοι.Είναι ομοφυλόφ...