Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Ο ζαχαροπλάστης των Χριστουγέννων

Ο ζαχαροπλάστης των Χριστουγέννων - Νίκη Γαλάνη

Από τις εκδόσεις Θύρα

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου


Τα Χριστούγεννα είναι κυρίως για τα παιδιά. Είναι μια γιορτή ζεστασιάς, χαράς κι αγάπης. Φωτεινά λαμπάκια, δώρα, όμορφες μουσικές και φυσικά,αρώματα και γεύσεις από τα αγαπημένα μας γλυκά είναι μερικά από τα βασικά συστατικά των γιορτών που μένουν στην μνήμη μας και όσα χρόνια κι αν περάσουν, μας κάνουν να νιώθουμε μια ευτυχία και νοσταλγία για τα Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων.

Από τις εκδόσεις Θύρα κυκλοφορεί ένα όμορφο παιδικό βιβλίο που έγραψε η Νίκη Γαλάνη και εικονογράφησε η Νίκη Λεωνίδου. 

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μία πόλη όπου όλοι ήταν χαρούμενοι κι αγαπημένοι. Τα λουλούδια ήταν ανθισμένα , φώτα, χρώματα και μουσικές υπήρχαν παντού.

Κι εκεί που ολα κυλούσαν όμορφα, ένας κλέφτης αποφάσισε να κλέψει τα χαμόγελα των ανθρώπων. Πώς όμως θα περνούσαν τα Χριστούγεννα στην πόλη της χαράς χωρίς χαμόγελα? 

Την κατάσταση θα προσπαθήσει να σώσει, ποιός άλλος? Ένας ζαχαροπλάστης! Ο κυρ Θωμάς , έχει ένα μικρό ζαχαροπλαστείο , το "Μελιστάλακτο".

Άραγε θα τα καταφέρει να γλυκάνει τους ανθρώπους? Να ξαναφέρει τα χαμόγελα και να σώσει τα Χριστούγεννα?

Το παραμύθι απευθύνεται σε μικρά αλλά και λίγο μεγαλύτερα παιδιά και είναι ιδανικό για να ζεστάνει τις καρδιές μας αυτές τις χειμωνιάτικες και γιορτινές μέρες με τα μηνύματα που θα περάσει.

Στο τέλος του βιβλίου θα βρει κανείς τραγούδια με τους στίχους και τις παρτιτούρες τους από την μουσικό Γεωργία Γιαννακοπούλου. 
 
Ρ.Σ 

Ακολουθήστε μας στο facebook  και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Κάποτε, σε χρόνια περασμένα -μα διόλου ξεχασμένα- σε μια πόλη φώλιαζε όλου του κόσμου η χαρά: γλάστρες ανθισμένες στα μπαλκόνια, μελωδίες υπέροχες στα σοκάκια και χαμόγελα, πολλά χαμόγελα παντού! Κρυμμένος στο μικρό του ζαχαροπλαστείο, το "Μελιστάλακτο", ο κυρ Θωμάς γλύκαινε ακούραστα την χαρούμενη πόλη και ακόμη περισσότερο τώρα, που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα!
Τι θα γίνει όμως όταν ένας κλέφτης αποφασίσει να αρπάξει τα όνειρα και τις μουσικές των χαρούμενων ανθρώπων; Πώς θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα η πόλη της χαράς, όταν ο κλέφτης αντικαταστήσει τα κλεμμένα χαμόγελα με... καθρέφτες; Και τι θα κάνει η γενναίος ζαχαροπλάστης, ο κυρ Θωμάς, όταν βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο μπροστά σε αυτόν που προσπάθησε να τους κλέψει τη χαρά;
Μια υπέροχη, παραμυθένια, χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, που μας ταξιδεύει στους πιο αληθινούς θησαυρούς της καρδιάς μας... 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ