Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη

Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη του Ηρόδοτου

Διασκευάζει κι αφηγείται η Άννη Θεοχάρη

Από τις εκδόσεις Κάκτος

Από τις εκδόσεις κάκτος κυκλοφορεί μια σειρά παιδικών βιβλίων με γενικό τίτλο " Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους" . Μια σειρά βιβλίων που διαβάζεται αλλά και ακούγεται.

Γνωστοί ηθοποιοι , διασκευάζουν και αφηγούνται ιστορίες αρχαίων ελλήνων ειδικά προσαρμοσμένες για παιδιά ηλικίας 5+.

Η Μυρτώ Αλικάκη αφηγείται τις Βάκχες του Ευριπίδ, η Στεφανία Γουλιώτη την Αντιγόνη του Σοφοκλή,η Αθηνά Μαξίμου τη σπηλιά του Πλάτωνα από την Πολιτεία του Πλάτωνα,ο Ζήσης Παπαϊωάννου τον Περίπατο του Αριστοτέλη και η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη τον πρώτο Μαραθωνοδρόμο του Ηρόδοτου.

Εμείς διαβάσαμε αλλά και ακούσαμε το δαχτυλίδι του Πολυκράτη. Μια ιστορία του Ηρόδοτου από τη φωνή της αγαπημένης μας Άννης Θεοχάρη.

Ο Πολυκράτης γνωρίζει την απόλυτη ευτυχία κι επιτυχία μέσω της τυραννίας που ασκεί στους πολίτες της Σάμου. Ο καλός του φίλος και βασιλιάς της Αιγύπτου , τον προτρέπει να νιώσει τη δυστυχία έτσι ώστε να εκτιμήσει την ευτυχία. Να βιώσει τη λύπη για να αναγνωρίσει τη χαρά. Ένα πολύτιμο δαχτυλίδι θα γίνει αφορμή για να πάρει ένα σημαντικό μάθημα.

Μέσα από τα όμορφα αυτά βιβλία , τα παιδιά μας θα μπορέσουν να γνωρίσουν ιστορίες γεμάτες σοφία από τους σημαντικότερους προγόνους μας.

Ειδικά με το δαχτυλίδι του Πολυκράτη , θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για έννοιες όπως η σκλαβιά και η ελευθερία, η προσωπική ευτυχία κι επιτυχία σε σχέση με το κοινό καλό των συνανθρώπων μας. Η αποφυγή των υπερβολών, της απληστίας και της αχαριστίας σε συνδυασμό με την ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε και όσα μας ευχαριστούν.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Αναζητείστε το δαχτυλίδι του Πολυκράτη αλλά και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Ο βασιλιάς της Σάμου Πολυκράτης γίνεται τύραννος, στερεί την ελευθερία από τους υπηκόους του και απολαμβάνει πλούτο και πολυτέλεια. Ο βασιλιάς της Αιγύπτου γίνεται σύμμαχός του και τον συμβουλεύει σοφά να βάλει ένα μέτρο στις υπερβολές του, για να μην προκαλέσει τον θυμό των θεών.

Ο Πολυκράτης αποχωρίζεται ένα από τα πιο πολύτιμα αποκτήματά του, αλλά η μοίρα τoύ το φέρνει πίσω.

Ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας μας;


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΥΣ
Μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων για παιδιά ηλικίας 5+, με φροντισμένη εικονογράφηση και όμορφα κείμενα, φέρνει στους μικρούς αναγνώστες τα κλασικά έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Τα κείμενα διασκευάζουν γνωστές προσωπικότητες (ηθοποιοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι) που γνωρίζουν σε βάθος τα πρωτότυπα έργα και μεταφέρουν στα παιδιά σπουδαίες ιδέες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Η σειρά εμπλουτίζεται τακτικά με νέους τίτλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ