Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Αστέριος & Ηλέκτρα. Το αόρατο σεντόνι

Αστέριος & Ηλέκτρα. Το αόρατο σεντόνι.-Στέλιος Μητρούσης

Εικονογράφηση: Κριστίν Μενάρ

Από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη


Ο Αστέριος και η Ηλέκτρα είναι δύο πανέξυπνα κι ανήσυχα παιδιά που το μυαλό τους είναι συνέχεια στο πώς να ανακαλύψουν και να μάθουν νέα πράγματα. 

Η δασκάλα στο σχολείο θα τους μιλήσει για το φως και το σκοτάδι. Γι'αυτό που κάνει τα πράγματα ορατά κι αόρατα. Οι δύο μικροί μας φίλοι θα βρουν τον τρόπο να γίνουν αόρατοι και θα χρησιμοποιήσουν την ικανότητά τους αυτή για να κάνουν ζαβολιές. Σύντομα όμως θα ανακαλύψουν πως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από ότι τα έχουν στο μυαλό τους.

Το βιβλίο θα μιλήσει στους μικρούς μας φίλους για τη συγγνώμη, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό κάτι που μου αρέσει πολύ όταν συναντάω σε ένα παιδικό βιβλίο. 

Στο τέλος δίνονται πληροφορίες επιστημονικής φύσεως γιατί και τα δικά μας παιδιά , όπως ο Αστέριος και η Ηλέκτρα , διψούν για νέες γνώσεις. Αυτόφωτα κι ετερόφωτα αντικείμενα, η διάθλαση του φωτός και η λειτουργία του ματιού μας , με τρόπο απλό και προσιτό, σίγουρα θα προκαλέσουν την περιέργεια των μικρών μας φίλων.

Το αόρατο σεντόνι είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Αστέριος και Ηλέκτρα και περιμένω οπωσδήποτε και τα υπόλοιπα για να δω σε τί περιπέτειες θα μπλέξουν αυτή τη φορά οι δύο φίλοι.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Ο Αστέριος και η Ηλέκτρα είναι δύο φίλοι πανέξυπνοι και ευρηματικοί, που λατρεύουν τις εφευρέσεις. Έχουν, μάλιστα, και το δικό τους εργαστήριο, και εκεί προσπαθούν να πραγματοποιήσουν όλες τις απίθανες ιδέες τους. Όταν στο σχολείο έμαθαν για τη διάθλαση του φωτός, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα μαγικό σεντόνι που όταν το φοράνε θα γίνονται αόρατοι! Θα το χρησιμοποιήσουν όμως για καλό σκοπό; Μια διασκεδαστική ιστορία, που δείχνει πως η δίψα για μάθηση και η φαντασία δεν έχουν όρια, και πως ο μοναδικός περιορισμός είναι ο σεβασμός στον εαυτό μας και στους άλλους.

Στέλιος Μητρούσης
Ο Στέλιος Μητρούσης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1990. Μεγάλωσε στην Κατερίνη, όπου πέρασε ατελείωτες ώρες στο βιβλιοπωλείο της οικογένειάς του. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ κι εργάστηκε σε διάφορα βιβλιοπωλεία.Για πολλά χρόνια είναι μέλος σε μουσικά συγκροτήματα , παίζοντας ντραμς.
Ανήκει στο τμήμα πωλήσεων των εκδόσεων Χάρτινη Πόλη από το 2015.Αυτή είναι η πρώτη του συγγραφική δουλειά.

Κριστίν Μενάρ
Η Κριστίν Μενάρ γεννήθηκε τον Γενάρη του 1987. Το 2007 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην πορεία έγινε μητέρα και αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Από τότε έως σήμερα έχει εικονογραφήσει βιβλία για παιδιά και νέους στα Ελληνικά, τα Αραβικά και τα Αγγλικά ενώ συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα, την Αραβία και την Ευρώπη. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις εικονογράφησης και ζωγραφικής σε διάφορες χώρες του κόσμου. Είναι παντρεμένη με τον παιδικό της φίλο, επίσης εικονογράφο, Νίκο Γιαννόπουλο και μητέρα δύο παιδιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ