Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Η Ζωή και η κακιά λέξη

Η Ζωή και η κακιά λέξη - Hernández Molero Purificación

Από τις Κάκτος Εκδόσεις 

Η Ζωή είχε  μια δύσκολη ημέρα. Ξεκίνησε άσχημα και στην πορεία τα πράγματα γίνονταν όλο και χειρότερα. Ο θυμός της ξεχείλισε και μια κακιά λέξη βγήκε από το στόμα της. Η κακιά αυτή λέξη όμως όχι μόνο δεν την βοήθησε να νιώσει καλύτερα, μα αντιθέτως, ένιωθε πως τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο. 

Σ' αυτό το τρυφερό βιβλίο,  παρουσιάζεται μια απλή  μέθοδος για να βοηθήσει τα παιδιά μας να απελευθερωθούν απ' τα βαθιά συναισθήματα θυμού που συχνά βιώνουν και προσπαθούν να κρύψουν. 

Ο θαμμένος θυμός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ή ακόμα και επιθετική συμπεριφορά. Αυτό το βιβλίο υποδεικνύει τον τρόπο για να βρουν το πρόβλημα που κρύβεται πίσω από τέτοιες καταστάσεις και να ανακουφιστούν απελευθερώνοντας αυτήν την ενέργεια, με ειλικρίνεια και αγάπη, έτσι ώστε να νιώσουν  ξανά ήρεμοι. Να νιώσουν και πάλι χαρά και ενθουσιασμό. 

Ένα πολύ απλό κείμενο , με ελάχιστες λέξεις και όμορφες εικόνες , επιτρέπει στον γονέα να μιλήσει για αυτό το θέμα ακόμα και σε παιδιά μικρότερης ηλικίας. 

Η Ζωή ,εντέλει, θα αποδεχτεί το συναίσθημά της και θα απαλλαγεί από την απόγνωση.Θα συνειδητοποιήσει πως πολλές φορές είναι αποδεκτό να εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε.Να το καλωσορίζουμε.Κι αυτό , όσο περισσότερο εκφράζεται με όμορφο τρόπο , τόσο πιο εύκολα θα εξαφανίζεται. 

Μια καλή ευκαιρία για να διδάξουμε στα παιδιά μας την αναγκαιότητα της σωστής συμπεριφοράς.Την αποφυγή να πληγώσουμε άθελά μας κάποιον με τα λόγια μας ανεπανόρθωτα πάνω στο θυμό μας. Ένα μικρό εγχειρίδιο με πολλά πολλά διδάγματα. 

Περιγραφή βιβλίου 

Η μέρα της Ζωής έχει ξεκινήσει άσχημα. Και συνεχίζεται όλο και πιο στραβά. Τότε η Ζωή θυμώνει… και λέει μια κακιά λέξη, μια ΠΟΛΥ ΚΑΚΙΑ ΛΕΞΗ! Τώρα η Ζωή δεν ξέρει πια τι να κάνει… 

Ένα βιβλίο που επιτρέπει στα παιδιά να κατανοήσουν τις συνέπειες που έχει ο θυμός και τα άσχημα λόγια, αλλά και πώς να τον αντιμετωπίσουν. 

Ηλικίες 3-6

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δεξιά τσέπη του ράσου

Η δεξιά τσέπη του ράσου- Γιάννης Μακριδάκης Από τις Εκδόσεις Εστία