Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Η Αδεξιοσαυρίνα

Η Αδεξιοσαυρίνα - Rachel Bright

Εικονογράφηση : Chris Chatterton

Απόδοση : Άγγελος Αγγέλου, Μαρία Αγγέλου

Από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Δεν ξέρω αν και τα δικά σας παιδιά έχουν φάει κόλλημα με τους δεινόσαυρους. Τα δικά μου, τους λατρεύουν. Ειδικά ο μεσαίος μου γιος, που είναι 4.5 χρονών "ρουφάει" όποια πληροφορία μαθαίνει γι'αυτούς,παίζει όλη μέρα με τις φιγούρες που έχει μαζέψει,θέλει να τους βλέπει στα σκεύη που τρώει, στις τσάντες του , στα παγούρια του και φυσικά προτιμά να διαβάζουμε βιβλία που έχουν ήρωες δεινόσαυρους.

Μετά από τα τρία βιβλία που διαβάσαμε από τη σειρά των ανήσυχων δεινοσαύρων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Δεσύλλας , ήρθε η ώρα να προστεθεί στη συλλογή μας και η Αδεξιοσαυρίνα!


Μιλάμε για μια γλυκύτατη δεινοσαυρίνα , που έχει αποκτήσει το πρώτο της ποδήλατο κι έχει ξεχυθεί στο δάσος για να το δείξει στους φίλους της. Δεν σταματά όμως μόνο στις βόλτες.Με μεγάλες προσδοκίες αποφασίζει να λάβει μέρος στη Μεγάλη ποδηλατική γιορτή των δεινοσαύρων. Όπως καταλαβαίνετε αυτή δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Θα πέσει, θα χτυπήσει , θα απογοητευτεί. Όμως δεν θα τα παρατήσει. Θα προσπαθήσει, θα επιμείνει και τι λέτε ; Στο τέλος θα τα καταφέρει;

Στις περισσότερες απεικονίσεις τους, οι δεινόσαυροι είναι μεγάλα άγρια ζώα, σαρκοφάγα ή χορτοφάγα, με μεγάλα κοφτερά δόντια και σκληρά χαρακτηριστικά. Στα μάτια των παιδιών όμως, οι δεινόσαυροι μπορούν να γίνουν γλυκά ζωάκια που θα μπορούσαμε να έχουμε σαν κατοικίδια στα σπίτια μας αν υπήρχαν ακόμα στην πραγματικότητα. ( Ω ναι! Το έχω ακούσει και αυτό) . Η φαντασία των παιδιών είναι αστείρευτη και αυτό είναι , για μένα , ένα από τα ομορφότερα πράγματα της παιδικότητάς τους.


Η Αδεξιοσαυρίνα , εκτός από ένα ευχάριστο βιβλίο , με μια αξιαγάπητη ηρωίδα και τέλεια εικονογράφηση, είναι ένα βιβλίο που θα εμπνεύσει τους μικρούς μας φίλους. Θα τους ωθήσει να αποδεχτούν μια στιγμιαία αποτυχία και θα τους δώσει δύναμη να προσπαθήσουν ξανά και ξανά να εκπληρώσουν τους στόχους τους μέχρι να τα καταφέρουν.

Η Αδεξιοσαυρίνα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3+ και είναι το τέταρτο βιβλίο της σειράς. Έχουν προηγηθεί ο Γκρινιαρόσαυρος ( ο αγαπημένος μας ), η Αγκαλιτσοσαυρίνα και ο Ανησυχόσαυρος που μας κράτησαν συντροφιά πολλές πολλές ώρες ανάγνωσης με τα μικρά μου!

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook  και στο Instagram

Οπισθόφυλλο
Μόλις η Αδεξιοσαυρίνα παίρνει το πρώτο της ποδήλατο, ανυπομονεί να αρχίσει τις βόλτες με τις φίλες και τους φίλους της. Αλλά κάθε φορά που βάζει τα πόδια της στα πετάλια, ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ και… πέφτει! Θα τα παρατήσει άραγε η μικρή δεινοσαυρίνα;
Ή θα τινάξει το χώμα από πάνω της και θα βρει τρόπο να ξαναπροσπαθήσει;

Μια ενδυναμωτική ιστορία για την αξία της επιμονής, ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν δύσκολα κι ακατόρθωτα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ