Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Μόνο οι εραστές αντέχουν το Παρίσι

Μόνο οι εραστές αντέχουν το Παρίσι - Γιάννης Μπότσης

Από τις εκδόσεις Λιβάνης

Δεν έχω πάει ποτέ στο Παρίσι αλλά πολύ θα το ήθελα και θα το κάνω κάποια στιγμή στο μέλλον οπωσδήποτε. Ευτυχώς υπάρχουν τα βιβλία που μας ταξιδεύουν στα μέρη που θα θέλαμε να επισκεφτούμε αλλά δεν μπορούμε. Με αφορμή το νέο βιβλίο του Γιάννη Μπότση,βρέθηκα στον Πύργο του Αϊφελ ,είδα τον Σηκουάνα και περιπλανήθηκα σε γνωστές οδούς και πλατείες της πόλης του Φωτός.

" Μόνο οι εραστές αντέχουν το Παρίσι.Αυτοί και κανένας άλλος.Μόνο αυτοί αγνοούν τη σκοτεινιά του."

Ο Φάνης Ακριτίδης είναι ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός ερευνητής της αστυνομίας. Θα βρεθεί στο Παρίσι για έναν λόγο, όχι πολύ ευχάριστο. Η 6χρονη ανιψιά του , έχει πέσει θύμα απαγωγής.Κόρη του δίδυμου αδερφού του και της Κάτιας , της γυναίκας με την οποία διατηρούσε σχέση πριν φύγει με τον αδερφό του για το Παρίσι.

Μια υπόθεση καθόλου εύκολη όπως καταλαβαίνετε , καθώς ο Φάνης τρέφει ακόμα αισθήματα για την Κάτια. Προέχει όμως, εννοείται η διάσωση της εξάχρονης Άννας. Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το στόρυ του βιβλίου το οποίο είναι ένα κράμα αστυνομικού κι αισθηματικού μυθιστορήματος. Λίγο μετά τη μέση του βιβλίου, και όχι προς το τέλος όπως συνηθίζεται,μια σειρά από ανατροπές λαμβάνουν χώρα που ξαφνιάζουν τον αναγνώστη. Άλλες αναμενόμενες κι άλλες εντελώς απρόβλεπτες.

Καθ'όλη τη διάρκεια της ιστορίας , οι πρωταγωνιστές ταλαντεύονται ανάμεσα στο ηθικό και την προσωπική τους επιθυμία. Ο φόβος για το άγνωστο, η αγωνία για το σωστό, η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και ο κίνδυνος της εκδίκησης είναι μερικά από τα συναισθήματα που βγάζουν οι χαρακτήρες του βιβλίου. Δύναμη κι αδυναμία , εναλλάσσονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι οικογενειακοί δεσμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Άλλοτε είναι δεσμά που μας κρατάνε σκλαβωμένους κι άλλοτε σχέσεις ζωής , συμπαράστασης κι αγάπης.

" Όταν είσαι δυνατός , ΔΕ ΦΟΒΑΣΑΙ.Χωρίς φόβο πετυχαίνεις.Όταν πετυχαίνεις, είσαι νικητής.Με τις νίκες δεν υπάρχουν εμπόδια. Χωρίς εμπόδια κατακτάς τον κόσμο."

Το βιβλίο είναι κινηματογραφικό.Έχει πλούσια υπόθεση και χαρακτήρες που εμφανίζονται και ξετυλίγονται όσο η πλοκή προχωράει. Έχει γρήγορο ρυθμό που κυλάει σαν νεράκι και έχει φόντο τις γειτονιές του Παρισιού. Έχει απαγορευμένο έρωτα, μυστικά που αποκαλύπτονται, έχει εκδίκηση, έχει μυστήριο και αγωνία.

" Το παρελθόν, και να θες να το ξεχάσεις, δε σε αφήνει. Τρέχει πίσω σου σαν άγριο θηρίο κι εσύ είσαι απλώς ένα θήραμα. Τυχερό ή άτυχο."

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook  και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Ο Φάνης και ο Μάνος, δίδυμοι, όμοιοι στην όψη αλλά διαφορετικοί στον χαρακτήρα, έχουν ορκιστεί να μην αφήσουν τίποτα να τους χωρίσει. Ωστόσο ο παθιασμένος έρωτάς τους για την Κάτια θα φέρει την απόλυτη σύγκρουση ανάμεσά τους και θα τους κάνει ορκισμένους εχθρούς.

Όταν όμως κάποιοι θα απαγάγουν την εξάχρονη κόρη του Μάνου και της Κάτιας στο Παρίσι, ο Φάνης θα αναγκαστεί να πάει εκεί για να βοηθήσει στην εξιχνίαση.

Φτάνοντας θα αντιμετωπίσει πέρα από τον εχθρικό αδερφό του και τη μοιραία συνάντηση με τη γυναίκα που δεν έπαψε ποτέ να αγαπάει. Ο απαγορευμένος έρωτας ξαναφουντώνει σαν πυρκαγιά, οδηγώντας τους σε μια ισορροπία επικίνδυνη για όλους, ενώ παράλληλα ψάχνοντας για τη μικρή ο ήρωας θα μπει σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια σε ένα μαγικό, ερωτικό, πολυπολιτισμικό Παρίσι.

Θα αντιμετωπίσει επώδυνα μυστικά που συνδέονται με την απαγωγή, τα οποία θα αλλάξουν τελείως το τοπίο και όσα γνώριζε για τον αδερφό του αλλά και τη γυναίκα που έχει ερωτευτεί. Και μέσα από τραγικά γεγονότα που τον κυκλώνουν θα βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα και έναν γρίφο που ποτέ δε φαντάστηκε.

Θα καταφέρει να τον λύσει εγκαίρως και να σώσει το παιδί;
Και πώς θα αλλάξει τη δύσκολη μοίρα που τον συνδέει με τον αδερφό του και την Κάτια;

Με τον χρόνο αδυσώπητο αντίπαλο, ο Φάνης θα αναγκαστεί να τολμήσει μια αναπάντεχη υπέρβαση που δε θα αφορά μόνο αυτή την περιπέτεια, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ