Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Γατουργήματα

Γατουργήματα - Jenn Bailey

Ένας γατίσιος οδηγός για την τέχνη ... και τη ζωή!

Εικονογράφηση: Nyangsongi

Απόδοση : Γιώργος Τσακνιάς 

Ηλικία 4+

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος


Τα Γατουργήματα είναι ένα λογοπαίγνιο που συγχέει τις Γάτες με τα Αριστουργήματα. Ένας τίτλος απόλυτα ταιριαστός για αυτό που πρόκειται να συναντήσει στο εσωτερικό του.

Ποτέ δεν είναι νωρίς στα παιδιά να μιλήσουμε για τις τέχνες! Άλλωστε τα παιδιά είναι οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες.

Το βιβλίο αυτό είναι η ιδανική αφορμή γιατί συνδυάζει την Τέχνη με την μεγάλη αγάπη μικρών αλλά και μεγάλων, τις γάτες.


13 μεγάλα αριστουργήματα της ζωγραφικής που αναπαριστώνται με τη Μάμα Γατ και τα μικρά γατάκια της. Ο Βαν Γκογκ, ο Μποτιτσέλι, ο Ντα Βίντσι και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες του παγκόσμιου πολιτισμού παρελαύνουν στις σελίδες του, συνοδευόμενοι από μικρά κείμενα με ομοιοκαταληξία , προσιτά για τα παιδιά.

Στο τέλος του βιβλίου γίνεται αναφορά στα αυθεντικά έργα τέχνης κι εμείς έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά μας γι'αυτά, να τους διδάξουμε και να τους εμπνεύσουμε.


Τα παιδιά μου το λάτρεψαν. Έφτιαξαν και δικές τους ιστορίες, μίλησαν στις γάτες που απεικονίζονται, τις "χάιδεψαν" , γέλασαν και απόλαυσαν αυτό το μοναδικό βιβλίο.

Ένα ιδιαίτερο και ευφυές βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους που μπορεί να διαβαστεί ποικιλοτρόπως!

Η εικονογράφησή του, κυριολεκτικά, είναι " όλα τα λεφτά" και ολόκληρη η φιλοσοφία του και ιδέα του είναι αυτά που το κάνουν τόσο ξεχωριστό.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Καλώς ορίσατε στην γκαλερί μας!
Γατιά θα δείτε όμορφα, στην πένα,
σαν έργο τέχνης είναι το καθένα,
με αγάπη και στοργή τραγουδισμένα
κουκλιά γατάκια, ένα κι ένα! 

Συγγραφέας
Bailey Jenn

Η Jenn Bailey έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές με ειδίκευση στη Συγγραφή για Παιδιά και Νέους στο Κολέγιο Καλών Τεχνών του Βερμόντ. Έχει αποσπάσει την Υποτροφία Εικονογραφημένων Βιβλίων Candlewick για τη δουλειά της και, μεταξύ άλλων, το βραβείο Beyond Words. Η Jenn είναι τακτική προσκεκλημένη λέκτορας και υπεύθυνη εργαστηρίων στο SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators), στο Heartland Writers for Kids and Teens και στα εργαστήρια του One Year Adventure Novel.

Εικονογράφος
Nyangsongi

H Nyangsongi είναι καλλιτέχνης με καταγωγή από την Κορέα και της αρέσει να ζωγραφίζει εικόνες με γάτες. Τα πανέμορφα και λεπτομερή σχέδια των χνουδωτών αιλουροειδών που φιλοτεχνεί με μολύβι έχουν καταφέρει να της συγκεντρώσουν πάνω από 40.000 ακολούθους στο Instagram.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ