Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Ταρίσα

Ταρίσα - Δήμητρα Κολιαστάση

Από την Anima εκδοτική

Η Ταρίσα είναι μια νεαρή γυναίκα με εξωτική ομορφιά και δυναμικό χαρακτήρα.Στο παρελθόν της, βίωσε την σκληρότητα και τη βία,όμως αυτό της έδωσε μαγαλύτερη δύναμη για να αγωνιστεί για όλα όσα πιστεύει. Αφιερώνει τη ζωή της για να υπερασπιστεί αδύναμες γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης και τα βάζει με ένα μεγάλο κύκλωμα εμπορίου λευκής σαρκός.

Όπως είναι φυσικό, ο αγώνας για την απόδοση δικαιοσύνης δεν είναι εύκολος και σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανθρώπους που θέλουν να τη σταματήσουν. Για ακόμα μία φορά η ζωή της θα βρεθεί σε κίνδυνο.

Στο πλευρό της, ο Ντάνιελ. Ο φύλακας άγγελός της που όχι μόνο θα της σώσει τη ζωή αλλά θα τη βοηθήσει να βρει απαντήσεις για την πραγματική της οικογένεια. Το ερωτικό στοιχείο ανάμεσα στην Ταρίσα και τον Ντάνιελ θα μετατρέψει το βιβλίο σε ένα ευχάριστο ανάγνωσμα παρά το βαρύ του θέμα. 

Σε όλο το μυθιστόρημα , ο αναγνώστης ακολουθεί τη ζωή της Ταρίσα. Ταυτόχρονα , πραγματοποιεί ένα ταξίδι στην γειτονική Αίγυπτο. Μια χώρα με πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Οι εικόνες από τα Αιγυπτιακά μνημεία ζωντανεύουν από τις περιγραφές της συγγραφέως και ο αναγνώστης νιώθει συχνά πως βρίσκεται στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα της πρωταγωνίστριας είναι αξιοθαύμαστη. Η βία κατά των γυναικών είναι ένα ζήτημα που δυστυχώς παραμένει επίκαιρο μέχρι και σήμερα. Η αφήγηση της συγγραφέως είναι λιτή και προσιτή όμως πολλά σοβαρά κοινωνικά ζητήματα ως προς τα διακαιώματα των γυναικών ξεδιπλώνονται και υπάρχουν στιγμές και σκηνές που σοκάρουν. 

" Να ονειρεύεσαι ακόμη κι όταν όλος ο κόσμος σου γκρεμίζεται.Να προχωράς ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι.Να πετάς πιο ψηλά όλοι περιμένουν την πτώση σου.Να μην σταματάς αυτό είναι το νόημα της ζωής.Να προχωράς στις ήττες σου με το βλέμμα ενός νικητή αυτό είναι το μυστικό της ύπαρξής σου."

Το βιβλίο μου άρεσε για την απλότητά του,την αισιοδοξία του και τη ροή του.Ισόποσες δόσεις αγριότητας,δικαστικού αγώνα και έρωτα διατηρούσαν τις ισορροπίες και αμείωτο το ενδιαφέρον μου.

Διαβάζοντάς το , αγωνιούσα κι εγώ για την τύχη της Ταρίσα, η οποία έγινε φίλη μου και στο πρόσωπό της μπόρεσα να δω έναν προστάτη για όλες τις γυναίκες που υποφέρουν στον κόσμο. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως η γυναικεία αλληλεγγύη μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Η δύναμη και η ικανότητα μιας γυναίκας είναι αστείρευτη αρκεί η ίδια να πιστέψει στον εαυτό της.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram

Οπισθόφυλλο
Η Ταρίσα δεν είναι ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα,πέρα από την ξεχωριστή ομορφιά λόγω της καταγωγής της,έχει και μια ψυχή γεμάτη αγάπη για τους ανθρώπους.Το ταξίδι της ζωής της είναι μεγάλο.Αναζητά τη μητέρα που τη γέννησε στην Αίγυπτο,ενώ παράλληλα μάχεται στα διακαστήρια για τα δικαιώματα των γυναικών.Καπου ανάμεσα σε ολα αυτά ο έρωτας κάνει την εμφάνισή του. Ποιος όμως είναι ο Ντάνιελ; Ήταν τυχαία η γνωριμία τους ή κάποιος άλλος κινεί τα νήματα;Και ο γιατρός Εντουάρ Μπενουά,γιατί αναζητά να βρίσκεται συνέχεια δίπλα στην Ταρίσα; Από το Μανχάταν μέχρι το Νείλο,η ζωή είναι ένα ατέρμονο ταξίδι με υπέρτατο προορισμό την ευτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ