Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Άγριο Χάραμα

Άγριο Χάραμα - Ευαγγελία Ευσταθίου

Από τις εκδόσεις Μίνωας


" Τι κρίμα να πρέπει ο Φοίνικας να γεννηθεί στης φλόγας τη μήτρα,
στης στάχτης τη θάλασσα,
να ανοίγει πάλι τα φτερά και να πετά,περήφανος ξανά κι αγέρωχος,
κι εσύ να ξέρεις
πως κάθε του χρυσό φτερό ανάσανε σε μια πληγή,
πως κάθε του πέταγμα ακριβό
ξεψύχησε σε μια λύπη.
Υπέροχος να στέκει στα ψηλά,με δέος να κοιτάζει τις στάχτες στα καμένα του και ξαναγεννημένα."

Δύσκολο να μπει σε στενά καλούπια το νέο βιβλίο της Ευαγγελίας Ευσταθίου και αδύνατο να το κατατάξεις σε μία μόνο κατηγορία από αυτές που συχνά χαρακτηρίζουμε ένα μυθιστόρημα.

Ένας μανιακός δολοφόνος και οι έρευνες για τον εντοπισμό του, το κάνουν ένα αγωνιώδες αστυνομικό. Ένας έρωτας που βρίσκει τις ρίζες του στα βάθη των αιώνων και σε παλαιότερες ζωές , το μετατρέπουν σε ένα ρομαντικό αισθηματικό . Δαίμονες και Τιμωροί, το στοιχείο του μεταφυσικού και ψυχές που αναζητούν λύτρωση και δικαίωση , το κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις της λογοτεχνίας του φανταστικού. Το Άγριο Χάραμα είναι ένα ευφυές αστυνομικό βιβλίο αγάπης και φαντασίας.

Η συγγραφέας δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Περιγράφει τις εικόνες, τις οσμές, τις σκέψεις και τα συναισθήματα , με τρόπο παραστατικό όπου ο αναγνώστης βρίσκεται εντελώς μέσα στο κλίμα του βιβλίου με την υπόθεση να ζωντανεύει ακριβώς μπροστά στα μάτια του.Οι ήρωες του βιβλίου είναι όμορφοι, ερωτεύσιμοι κι ετοιμόλογοι,έχουν κότσια και αδυναμίες που τις μετατρέπουν σε δύναμη. Παλεύουν ανάμεσα σε αυτό που λέει η λογική τους και σε αυτό που προστάζει η καρδιά τους.

Το Άγριο Χάραμα είναι ένα βιβλίο των αντιθέσεων. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται από τον τίτλο του ακόμα. Ένα βιβλίο για αυτά τα αντίθετα που ακόμα και παρά τη θέλησή τους έλκονται. Η έλξη αυτή προκαλεί δυνατούς και άσπαστους δεσμούς. 

Είναι ένα ιδανικό βιβλίο για αυτούς που αγαπάνε τα πλούσια μυθιστορήματα, με χορταστικό περιεχόμενο για να τους κρατάει συντροφιά και να βυθίζονται στις σελίδες του. Για απαιτητικούς αναγνώστες που ζητάνε τα πάντα από ένα βιβλίο. Δράση, απρόσμενες εξελίξεις, δυνατούς έρωτες, φαντασία,κοινωνικά μηνύματα και όλα αυτά γραμμένα από μια έμπειρη πένα που δεν απογοητεύει ποτέ τους φανατικούς αναγνώστες της.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Η Κέντρα Κάμαλ, ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας, θα άντεχε να χάσει τα πάντα εκτός από τη Μάιρα, τη μικρή της αδερφή, μαζί με την οποία κατάφεραν να σπάσουν τα δεσμά της σκληρής τους μοίρας.
Η εξαφάνιση της Μάιρα ένα απομεσήμερο του Αυγούστου σηματοδοτεί την επανεμφάνιση του πιο διαβόητου μανιακού δολοφόνου και παράλληλα την κορύφωση ενός πολέμου μέσα στους αιώνες μεταξύ ανθρώπων ιδιαίτερων, σχεδόν μυθικών, προορισμένων να αλληλοεξοντώνονται στην αέναη αναμέτρηση του Καλού και του Κακού.
Ο Ντάνιελ Κριεζής, ο άντρας με το σημάδι του δράκου στον κρόταφο, ξέρει πως ήρθε η ώρα να εκπληρώσει τον δικό του προορισμό, αφανίζοντας, όπως κάθε Τιμωρός σαν αυτόν, έναν Έκπτωτο, σαν τον δολοφόνο. Και, για να το πετύχει, πρέπει να γίνει ένα με το σκοτάδι του εχθρού του. Στον αγώνα αυτό η δύναμη και συνάμα η αχίλλειος πτέρνα του θα είναι η Κέντρα, η γυναίκα που η ψυχή του αναγνώριζε ως το άλλο του μισό στο πέρασμα των αιώνων.
Με φόντο τα επιβλητικά τοπία της Σκοτίας, οι δυο τους θα πολεμήσουν ξέροντας πως ο θάνατος, όπως πάντα στο παρελθόν, θα είναι το τέλος τους και ταυτόχρονα η αρχή τους.
Στον ίδιο ατέρμονο κύκλο.
Σε κάθε προηγούμενη ζωή.
Από κάθε γαλήνιο σούρουπο σε κάθε άγριο χάραμα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ