Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Μπαρτάκοβα. Η δωδεκάχρονη πόρνη

Μπαρτάκοβα. Η δωδεκάχρονη πόρνη.

Ελευθερία Καραδήμου

Από τις εκδόσεις Ελκυστής


Το όνομά της είναι Σάρα. Στον υπόκοσμο την γνωρίζουν ως Μπαρτάκοβα. Ένα κορίτσι που ενηλικιώθηκε απότομα και γνώρισε την άσχημη πλευρά των ανθρώπων.Τώρα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να ερωτευτεί πραγματικά, να αγαπηθεί αληθινά και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

Στην παιδική της ηλικία, άνθρωποι επιφανείς την εκμεταλλεύτηκαν,αφήνοντας στο σώμα της και την ψυχή της βαθιές πληγές που δύσκολα επουλώνονται. Το παρελθόν της δεν σβήνεται εύκολα και την στοιχειώνει στην υπόλοιπη ζωή της.

"Άλλο να νιώθεις και άλλο να αισθάνεσαι.Μπορεί να ακούγονται σχεδόν το ίδιο αυτά τα δύο συναισθήματα,αλλά δεν είναι.Νιώθω σημαίνει κάτι για εκείνη τη στιγμή.Αισθάνομαι σημαίνει κάτι που διαρκεί."

Η ιστορία της Μπαρτάκοβα , θα θυμίσει στους αναγνώστες την ιστορία της δωδεκάχρονης που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. Η συγγραφέας ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για καθαρή μυθοπλασία , όμως είμαι σίγουρη πως εαν γραφόταν μερικά χρόνια πριν , όλοι θα αμαφωνούσαν πως δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην αληθινή ζωή. 

Το θέμα του βιβλίου είναι σκληρό, μερικές σκηνές που περιγράφονται είναι ωμές και δύσκολα διαβάζονται χωρίς αυτό το σφίξιμο στο στομάχι. 

Σεξ,βία ,πορνεία από τη μία , έρωτας,δράση και αλληλεγγύη από την άλλη. Αυτά είναι τα συστατικά που θα συναντήσει κανείς στις σελίδες του κοινωνικού αυτού μυθιστορήματος.

" Όταν δεν υπάρχει αγάπη,έρωτας και από τις δυο μεριές , η σχέση είναι ανιαρή.Γιατί κακά τα ψέματα,η αλήθεια έχει ένα μεγάλο ελάττωμα: ακούγεται πάντα ικανοποιητική και κατά παράδοξο τρόπο πιο πλαστή από το κατασκευασμένο ψέμα."

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Μια αθώα ψυχή –ένα κορίτσι– διηγείται την ιστορία της από τη στιγμή που σκότωσαν τον πατέρα της και την έβαλαν σε οίκο ανοχής σε ηλικία δώδεκα χρονών.

Πώς έζησε τα παιδικά της χρόνια στη ζωή των μεγάλων…












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ