Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Ο άνδρας που πέθανε δύο φορές

Ο άνδρας που πέθανε δύο φορές - Richard Osman

Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS 


Όσοι αγαπήσαμε την πιο ανατρεπτική τετράδα στη "Λέσχη τον φόνων της Πέμπτης"  έχουμε τη χαρά να την απολαύσουμε και σε αυτό το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Οι κεντρικοί ήρωες του βιβλίου είναι η ίδιοι , ο τόπος είναι ο ίδιος αλλά η υπόθεση που έχουν να εξιχνιάσουν ξεχωριστή κι ενδιαφέρουσα.

Ένας παλιός γνώριμος της Ελίζαμπεθ, κατηγορείται οτι έκλεψε πολύτιμα διαμάντια , μεγάλης αξίας. Θα ζητήσει από την παρέα του οίκου ευγηρίας βοήθεια. Όταν όμως ένα πτώμα κάνει την εμφάνισή του, η υπόθεση περιπλέκεται και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και αθώα όσο νόμιζαν όλοι αρχικά.

Στο ίδιο ύφος,σαφώς πιο ώριμο ως προς τη γραφή του συγγραφέα και με το ίδιο βρετανικό χιούμορ παρακολουθούμε την Ελίζαμπεθ, τη Τζόις,τον Ρον και τον Ιμπραήμ να χώνουν τη μύτη τους παντού και να μπλέκονται σε απίστευτες περιπέτειες. Με το πρώτο βιβλίο , ο Osman , κάνει το μπαμ στα μονοπάτια της αστυνομικής λογοτεχνίας. Με το δεύτερο μέρος, απογειώνεται. 

Η αστυνομική υπόθεση του βιβλίου αργεί να ξετυλιχτεί κι έτσι ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τους αξιαγάπητους ήρωες και να μάθει περισσότερα πράγματα για τη ζωή τους. 
Όταν όμως το βιβλίο γίνεται πιο αστυνομικό , τότε κυλάει σαν νεράκι και διαβάζεται με τρομερό ενδιαφέρον. Είναι πολύ πιο σύνθετη η υπόθεση στο δεύτερο μέρος της σειράς, πιο απρόβλεπτη η εξέλιξή της και πιο πολλές και ανέλπιστες οι ανατροπές. Το δε φινάλε, εκπληκτικό και καθηλωτικό.

Για ακόμα μια φορά, ένα βιβλίο για την τρίτη ηλικία, με ήρωες που αγαπούν τη ζωή και ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους όπως οι ίδιοι επιθυμούν. Ένα βιβλίο για τη δύναμη και την αξία της φιλίας , για την αλληλοϋποστήριξη και τη συντροφικότητα. Για τον απολογισμό που καλούμαστε να κάνουμε σχετικά με το αν ζήσαμε μια όμορφη κι ευτυχισμένη ζωή. Ένας απολογισμός που γίνεται πιο αναγκαίος και απαραίτητος όταν τα χρόνια περνάνε.

Το βιβλίο μου κράτησε παρέα στις διακοπές μου. Το διάβασα στην παραλία, παρέα με δροσερά ροφήματα και πραγματικά το απόλαυσα. Ήταν ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης , σαν δροσερά κύματα ανάγνωσης. 

Έξυπνο, διασκεδαστικό και τρυφερά συγκινητικό,ανάλαφρο αλλά και αγωνιώδες. Συνεχίζω με το τρίτο βιβλίο της σειράς που θα ξεκινήσω άμεσα.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο

Για την Ελίζαμπεθ, την Τζόις, τον Ρον και τον Ιμπραΐμ -τα μέλη της Λέσχης Φόνων της Πέμπτης- ο ενθουσιασμός από τον πρόσφατο θρίαμβό τους δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει. Πλέον επιθυμούν να χαλαρώσουν στο γαλήνιο περιβάλλον του Κούπερς Τσέις, του οικισμού ευγηρίας όπου διαμένουν. Αλλά πού τέτοια τύχη!
Ένας απρόσμενος επισκέπτης -ένας παλιός φίλος της Ελίζαμπεθ, που μπορεί όμως να είναι και κάτι περισσότερο από φίλος- φτάνει εκλιπαρώντας για βοήθεια. Κατηγορείται ότι έκλεψε διαμάντια αξίας εκατομμυρίων λιρών από τους λάθος ανθρώπους και προσπαθεί απεγνωσμένα να διαφύγει. Κι ύστερα, καθώς η νύχτα διαδέχεται τη μέρα, ανακαλύπτεται ένα πτώμα. Μόνο που δε θα είναι το τελευταίο. Η Ελίζαμπεθ, η Τζόις, ο Ρον και ο Ιμπραΐμ έρχονται αντιμέτωποι με έναν αδίστακτο δολοφόνο που δε θα είχε κανέναν ενδοιασμό να βγάλει από τη μέση τέσσερις υπερήλικες. Θα καταφέρουν άραγε να ανακαλύψουν εγκαίρως την ταυτότητά του; Και, επίσης, πού βρίσκονται τα διαμάντια; Μην κάνετε το λάθος να υποτιμήσετε τη Λέσχη Φόνων της Πέμπτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ