Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Το μενταγιόν της δύναμης

Σύγκρουση Βασιλείων.Το μενταγιόν της δύναμης. 

Αγάπη Μπουντούρη

Από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής


Το μενταγιόν της δύναμης είναι το πρώτο βιβλίο μιας σειράς βιβλίων φαντασίας με γενικό τίτλο " Σύγκρουση Βασιλείων" και το πρώτο μυθιστόρημα της νεαρής συγγραφέως.Είναι ένα όμορφο βιβλίο φαντασίας,γραμμένο απλά και κατανοητά που διαβάζεται εύκολα κι ευχάριστα.

Πρωταγωνίστρια είναι η Μαίρη. Όταν ο βασιλιάς δηλητηριάζεται , η Μαίρη κατηγορείται για τη δολοφονία του. Μια σειρά από γεγονότα την βρίσκουν να οδηγείται, συντροφιά με τον Λιαμ,έναν ψυχρό εκτελεστή και τον Νταχάρις,το διάδοχο του θρόνου,προς άγνωστο προορισμό.

Το βιβλίο , είχε όλα εκείνα τα συστατικά που οφείλει να έχει ένα μυθιστόρημα φαντασίας. Βασιλείς, βασίλισες, ξόρκια , μύθους , θρύλους, μαγικές δυνάμεις και μυθικά πλάσματα. Και φυσικά μια ενδιαφέρουσα πλοκή , με αρκετές ανατροπές και ένα τέλος που προδιαθέτει τον αναγνώστη να διαβάσει και το δεύτερο μέρος για να δει τη συνέχεια της ιστορίας. Άλλωστε , η δράση τώρα ξεκινάει!

Αδερφικές και οικογενειακές σχέσεις, η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού και η πίστη στον εαυτό μας , είναι μερικά από τα ζητήματα του πραγματικού κόσμου που πραγματεύεται το βιβλίο μέσα από την ιστορία που μοιάζει με παραμύθι. Ένα παραμύθι που δεν του λείπει η αγωνία και η περιπέτεια.

Αυτό που μου άρεσε πολύ , είναι η γλυκιά πρωταγωνίστρια. Μου έβγαλε μια τρυφερότητα που με έκανε να τη συμπαθώ. Ίσως είναι και η γλυκύτητα της συγγραφέως που μεταφέρθηκε στο κείμενο, δεν το γνωρίζω να το πω με σιγουριά αυτό. Η Μαίρη θυσιάζεται για την οικογένειά της, πρόθυμη να χάσει τα πάντα. Όταν όμως έρχεται η κατάλληλη ώρα, δεν διστάζει να ακούσει την εσωτερική της δύναμη για να προστατέψει όσα πιστεύει κι αγαπά.

Συνεχίζω με το δεύτερο βιβλίο της σειράς και επιστρέφω με την άποψή μου και για εκείνο. Πάντως , σίγουρα τα βιβλία φαντασίας μπορούν να αποτελέσουν μια ιδανική συντροφιά, ειδικά τώρα που οι περισσότεροι από εμάς είμαστε σε διακοπές.Προσωπικά τα βάζω πολύ υψηλά στις προτιμησεις μου για τα καλοκαιρινά μου αναγνώσματα.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Μαίρη: Μετά την εξαφάνιση του πατέρα της, τίποτε δεν είναι πια το ίδιο. Θα φτάσει όμως μέχρι το Χείλος του Θανάτου, για να προστατέψει τους αγαπημένους της.
Έρχεται η ώρα, και οι δυνάμεις της μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα.

Νταχάρις: Διάδοχος του θρόνου, εργένης, ποθητός από όλους. Ο άτρωτος γιος… Αλλά ποιος πραγματικά κρύβεται πίσω από εκείνη τη μάσκα;…
Λίαμ: Πληρωμένος δολοφόνος, περιζήτητος από ολόκληρο το Βασίλειο της Βέλγκα. Μεγαλωμένος στις σκιές, έμαθε σε νεαρή ηλικία πως ο μοναδικός άνθρωπος που θα βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό του ήταν ο ίδιος του ο εαυτός.
“Πέντε Βασίλεια Ενωμένα ποτέ Νικημένα”. Αυτή ήταν η συμφωνία που είχαν συνάψει γενιές πριν τα Πέντε Βασίλεια. Όλα όμως άλλαξαν όταν η Ζόντολγκ αποφάσισε να εξαπολύσει την επίθεσή της. Τώρα πια, ο χρόνος τελειώνει. Η προφητεία βγαίνει αληθινή… Οι τρεις ήρωες θα πρέπει να φτάσουν στο Τέλος του Κόσμου, για να
αποτρέψουν την καταστροφή…
Τι τους περιμένει εκεί;
Θα μάθουν όλοι πολύ σύντομα, διότι ο πάγος λιώνει κι εκείνη πλησιάζει…

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ