Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Μ'έναν κροκόδειλο στην τσέπη

Μ'έναν κροκόδειλο στην τσέπη - Pato Mena

Απόδοση : Άγγελος Αγγελίδης ,Μαρία Αγγέλου

Από τις εκδόσεις Δεσύλλας


Η Τίνα έχει έναν κροκόδειλο στην τσέπη της! Κανείς δεν την πιστεύει κι όλοι θέλουν να τον δουν. Πώς όμως να καταλάβουν; Αφού είναι στον κόσμο των μεγάλων και τους λείπει η φαντασία!

Ένα υπέροχο και τρυφερό βιβλίο για την φαντασία των μικρών παιδιών και για τη σημαντικότητα της φιλίας.

Η Τίνα κρύβει στην τσέπη της έναν άγριο κροκόδειλο και ο φίλος της ο Μπαστιάν ένα εύθραυστο Φλαμίνγκο. Μήπως τελικά το κάθε παιδί κρύβει στην τσέπη του ό,τι πραγματικά κρύβει στην ψυχούλα του;

Πολύ συχνά αναρωτιέμαι γιατί όταν είμαστε παιδιά έχουμε τόση φαντασία και όταν μεγαλώνουμε σιγά σιγά τη χάνουμε; Πολλές φορές πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να λέμε στα παιδιά μας την αλήθεια , αλλά συχνά νιώθω πως προσγειώνοντάς τους στην πραγματικότητα,μόνο κακό τους κάνουμε.

Αφήστε λοιπόν τα παιδιά σας, να πλάσουν ιστορίες, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, να δημιουργήσουν δικούς τους κόσμους. Διαβάστε τους όμορφες ιστορίες και καθίστε μαζί τους να ακούσετε τις δικές τους. Σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι από αυτή τη δραστηριότητα.

Προσωπικά , θεωρώ πως το συγκεκριμένο βιβλίο πιο πολλά μηνύματα έχει να περάσει σε εμάς τους ενήλικες. Τα παιδιά μας όμως , θα ταυτιστούν με τους ήρωες και θα μπορέσουν να εκφράσουν τις δικές τους ιδέες , γεμάτες άπλετη φαντασία.

Σκληρό εξώφυλλο, μικρά κείμενα,όμορφες εικόνες και υπέροχα μηνύματα. Ένα προσεγμένο βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους!

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Η Τίνα έχει στην τσέπη της έναν μεγάλο, άγριο κροκόδειλο.
Έχει κι έναν καλό φίλο. Μαζί έχουν καταστρώσει ένα μυστικό σχέδιο· για να πετύχει, τους χρειάζεται μόνο κάτι που τα δυο παιδιά έχουν και με το παραπάνω: Φαντασία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ