Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Ο μικρός Σέρλοκ

Διαβάζω και Ερευνώ 

Ο Μικρός Σέρλοκ - Pascal Prevot & Art Grootfontein

Απόδοση : Ελένη Μπακογεώργου

Από τις εκδόσεις Desyllas 

Τώρα που έκλεισαν τα σχολεία, όλοι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε όλη μέρα να είμαστε κάπου , ούτε συνέχεια να τα έχουμε μπροστά από τηλεοράσεις και οθόνες. Άσε που πολύ θα θέλαμε να αρχίσουν σιγά σιγά να αποκτούν κι εκείνα το μικρόβιο της φιλαναγνωσίας που έχουμε κι εμείς. Και γιατί όχι , να εξασκήσουν μαθησιακές δεξιότητες που απέκτησαν  στο σχολείο και στις καλοκαιρινές διακοπές.

Η σειρά Διαβάζω κι Ερευνώ, απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών και ήδη κυκλοφορούν έξι βιβλία. Πρωταγωνιστής είναι σε όλα ο μικρός Σέρλοκ.Κυκλοφορεί με τον μεγεθυντικό φακό του και μαζί με την παρέα του,λύνει μυστήρια.

Η κόρη μου τελείωσε την πρώτη δημοτικού. Έμαθε να διαβάζει,να γράφει και να κάνει μικρές πραξούλες στα μαθηματικά. Της έδωσα τυχαία να διαλέξει και να διαβάσει όποιο από τα βιβλία της σειράς θέλει και ξετρελάθηκε. Δεν χρειάζεται πολύ, μερικές σελίδες κάθε μέρα και τα επιθυμητά αποτελέσματα θα έρθουν.

Η σειρά περιλαμβάνει ιστορίες γεμάτες μυστήριο και γρίφους. Άλλοι πιο εύκολοι και μερικοί πιο δύσκολοι, όλοι όμως ικανοί να κινήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών μας και να βάλουν τα έξυπνα μυαλουδάκια τους να δουλέψουν.

Τα κείμενα είναι με μεγάλα ευανάγνωστα γράμματα, οι ιστορίες μικρές που δεν κουράζουν και οι γρίφοι ιδανικοί για παιδιά που διανύουν τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Φυσικά δε λείπουν ούτε οι εικόνες από τις σελίδες του βιβλίου , κάποιες μάλιστα πρέπει οι μικροί αναγνώστες να τις παρατηρήσουν καλά , εαν θέλουν να λύσουν τους γρίφους.

Στη σειρά κυκλοφορούν τα βιβλία:

1.Το μυστήριο με τις πατάτες

Στην επιστροφή από τα ψώνια με τον μπαμπά, η σακούλα του μικρού Σέρλοκ σκίζεται και οι πατάτες κουτρουβαλούν στα σκαλιά! Όταν πάει να τις μαζέψει , ακούει δύο  φωνές και κάτι παράξενο κανονίζουν... Τα μάτια του αστράφτουν ! Τι μυστήριο είναι αυτό; Δε μένει παρά να το ανακαλύψει...

2.Φάντασμα στο Λούνα Παρκ 

Ο μικρός Σέρλοκ ακούει τον μπαμπά του να μιλάει στο τηλέφωνο: αρνείται να αναλάβει μια υπόθεση - " Φάντασμα στο λούνα παρκ ...; Λυπάμαι , δεν πιστεύω στα φαντάσματα". Ενθουσιασμένος ο μικρός Σέρλοκ,πηγαίνει στο λούνα παρκ με τους φίλους του. Κι έτσι ξεκινάει μια περιπέτεια ....σούπερ συναρπαστική!

3.Το μυστήριο με τα χρυσόψαρα

Ο μικρός Σέρλοκ και ο Μάικ Γουάτσον ανακαλύπτουν ότι κάποιος άγνωστος μπήκε στο σχολείο τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Την επόμενη μέρα τι έκπληξη! Μέσα στη γυάλα δεν κολυμπούν πια τέσσερα, αλλά πέντε χρυσόψαρα! Ώρα για μια απίθανη περιπέτεια…

4.Το Σεντούκι με τα μυστικά.

Ο μικρός Σέρλοκ και η παρέα του βρίσκουν ένα μυστήριο σεντούκι στην αυλή του σχολείου. Δυστυχώς, το σεντούκι έχει λουκέτο με κωδικό. Θα καταφέρουν τα παιδιά να βρουν τον κωδικό και να αποκαλύψουν το περιεχόμενό του; Η περιπέτεια μόλις ξεκινάει!

5. Έχασα το δόντι μου

Η Λίνα, η φίλη του μικρού Σέρλοκ, έχασε το δόντι της σήμερα το πρωί. Δεν της βγήκε απλώς, το έχασε στ’ αλήθεια! Δεν μπορούν να το βρουν με τίποτα! Και τι θα κάνει το βράδυ; Τι θα βάλει κάτω από το μαξιλάρι της για την νεράιδα των δοντιών; Ο μικρός Σέρλοκ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να το ξαναβρούν. Το δόντι πρέπει να βρεθεί, ο κόσμος να χαλάσει! Και κάπως έτσι, μια νέα περιπέτεια ξεκινάει…

6. Ο Σκελετός του Κάστρου

Εδώ και τριάντα χρόνια, ένας σκελετός περιδιαβαίνει από καιρό σε καιρό τον πύργο του παλιού κάστρου στο κέντρο της πόλης. Το πότε κάνει την εμφάνισή του και πότε εξαφανίζεται παραμένει μυστήριο. Ένα φαινόμενο χωρίς εξήγηση. Αυτή η περιπέτεια πρόκειται να είναι πολύ… τρομακτική!

Ρ.Σ.

Αολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο

Η συλλογή "Διαβάζω και Ερευνώ" αποτελείται από ιστορίες που μπορούν να διαβάσουν εύκολα τα παιδιά από 7 ετών.
Λύνοντας τους γρίφους που συναντάει κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης , το παιδί συμμετέχει κι αυτό στην εξέλιξη της ιστορίας.
Οι λύσεις των γρίφων αποκαλύπτονται στη συνέχεια , ώστε να μην εμποδιστεί η ανάγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ