Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Οι φωνές της Πολυνίκης

 "Οι φωνές της Πολυνίκης"

Dina Kozanitou 

Εκδόσεις Κέδρος - Kedros Publishers 



Η πολυνίκη είναι ένα κορίτσι πανέξυπνο, ατίθασο, δυναμικό. Είναι ένα πλάσμα γεμάτο ζωντάνια και χαρίσματα.

Με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς ξεκινάει η ιστορία αυτού του βιβλίου.

Μέσα από τις περιγραφες της ίδιας της ηρωίδας αλλά και των άλλων ηρώων, καταλαβαίνουμε τον χαρακτήρα της, τις επιλογές της, την σκληραδα της σε ορισμένες περιστάσεις, την ψυχή της.

Πλάσμα φιλόδοξο και δυναμικό, παίρνει τη ζωή στα χέρια της και την ζει χωρίς φόβο, κόβοντας τα βαρίδια που μπορεί να έχει η πατρική οικογένεια. Ζει τον έρωτα, την αγάπη, μαθαίνει με όρεξη και δουλεύει με πάθος. Όμως η ζωή έχει ανατροπές... 

Που θα την πάει η ζωή; Πώς θα καταλήξει το μυστικό που κρύβει;

Η Κωνσταντία Κοζανιτου έχει δημιουργήσει ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστι! Η ηρωίδα είναι ένα κορίτσι, μια γυναίκα πρότυπο που θα αγαπηθεί πολύ! 

Με τον υπέροχο τρόπο γραφής της, με κινηματογραφικές περιγραφές και με διαλόγους φυσικούς, οι ήρωες ζωντανεύουν σε ένα βιβλίο που δεν μπορεί κάποιος να το αφήσει εύκολα. Δουλειά προσεγμένη από το υπέροχο εξώφυλλο μέχρι το οπισθόφυλλο.

Το απόλαυσα και σίγουρα περιμένω και άλλα από την αγαπημένη συγγραφέα! 

Πολλά συγχαρητήρια!!!

Μ.Κ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Λίγα λόγια  για  το βιβλίο

"Άκου να δεις, δεν μ’ αρέσουν τα πολλά λόγια. Με βρήκες στην ανάγκη και σ’ ακολούθησα. Αύριο θα κάνουμε τη δουλειά και θα χαιρετηθούμε. Εντάξει; Και για να συνεννοούμαστε, με λένε Πολυνίκη"

Η Πολυνίκη αφηγείται την πολυτάραχη ζωή της ή αφήνει κι άλλες φωνές να μιλήσουν για την ίδια. Οι συγκρούσεις με την οικογένειά της, η σκληρή αδελφή, η κακοπαθημένη μάνα, ο αμφιλεγόμενος πατέρας, ο προστάτης νονός της διαμορφώνουν τον χαρακτήρα της.

Η νεαρή γυναίκα αφιερώνεται ολοκληρωτικά στην επαγγελματική της ανέλιξη, ενώ συγχρόνως ζει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της. Και ενώ όλα μοιάζουν ιδανικά, η χρυσόσκονη σκορπίζει και χάνεται, ο καθρέφτης γίνεται χίλια κομμάτια και όλα γύρω της ανατρέπονται.

Πίσω από την προσωπική της ιστορία αναφαίνονται τα ιστορικά γεγονότα: η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς, ο Εμφύλιος, η δύσκολη δεκαετία του ’50, η περίοδος της Xούντας, η Μεταπολίτευση, οι ραγδαίες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα. Η ηρωίδα βιώνει συνταρακτικές εξελίξεις και κάνει προσωπικές επιλογές που τη σημαδεύουν. Αδύναμο πιόνι, αποδέκτης άλλων φωνών και φύλακας ανομολόγητων μυστικών, σκοινοβατεί ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, στο συνειδητό και στο ασυνείδητο.

Θα καταφέρει τελικά να ισορροπήσει; Να νικήσει τη μοίρα και να επιβληθεί σε ό,τι την καθορίζει προδιαγράφοντας την πορεία της;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ