Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Ανταρκτική

Ανταρκτική. Μια θαυμαστή ήπειρος - Cuesta Hernando Mario

Εικονογράφηση: Martin Raquel

Από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Η Ανταρκτική είναι ένας τόπος μακρινός και άγνωστος που γοητεύει μικρούς και μεγάλους.Είναι η νοτιότερη ήπειρος της Γης στην οποία βρίσκεται ο γεωγραφικός Νότιος Πόλος. 

Είναι αλήθεια πως ακόμα και εμείς οι ίδιοι δεν γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για την Ανταρκτική. Τα ανήσυχα μυαλουδάκια των παιδιών μας , είναι γεμάτα από ερωτήσεις, τις οποίες δεν μπορούμε να τις απαντήσουμε όλες. 

Γιατί τα παγόβουνα είναι μπλε; Γιατι δεν παγώνουν τα ψάρια στο πολικό ψύχος;Τι χρησιμεύουν τα πτερύγια στους πιγκουίνους αφού δεν μπορούν να πετάξουν; Πως δημιουργείται το Νότιο Σελας; Αυτά και άλλα πολλά θα απαντηθούν σε αυτό το υπέροχο βιβλίο. 

Αν τα παιδιά σας αγαπούν την περιπέτεια και λατρεύουν να μαθαίνουν καινούρια πράγματα τότε αυτό το βιβλίο θα τους εντυπωσιάσει. 

Φάλαινες , πιγκουίνοι , φώκιες , παγόβουνα , χιονοθύελλες και ηφαίστεια βρίσκονται στις σελίδες του βιβλίου αυτού. Έχει όμορφη εικονογράφηση,μικρά κείμενα και σκληρό εξώφυλλο.

Μπορεί να διαβαστεί είτε ολόκληρο μονορούφι , είτε σελίδα σελίδα, ανάλογα με το θέμα που θα κινήσει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών κάθε φορά. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ανοιχτεί πολλές φορές αφού οι πληροφορίες και οι γνώσεις που παρέχει είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. 

Μπορουμε να το διαβάσουμε με τα μικρότερα αλλά και με τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά μας. Εκπαιδευτικό,ταξιδιάρικο,διασκεδαστικό και με οικολογικές ανησυχίες αξίζει να το αναζητήσετε και να το προσθέσετε στην βιβλιοθήκη σας και δεν θα χάσετε!

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Η Ανταρκτική είναι μια θαυμαστή ήπειρος. Εδώ έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία στον κόσμο που έφτασε τους -93º C, οι πάγοι έχουν πάχος μέχρι και 4 χιλιόμετρα και οι ριπές του ανέμου είναι 300 χλμ./ώρα. Οι θάλασσές της αποτελούν το πιο παλιό οικοσύστημα στη Γη. Αλλά το μεγαλύτερο θαύμα αυτής της ηπείρου είναι ότι έχει καταφέρει όλες τις χώρες να συμφωνήσουν για την προώθηση της ειρήνης, της επιστήμης, της συνεργασίας και του σεβασμού στο περιβάλλον.
Επιβιβάσου στο βιβλίο μας και ταξίδεψε στον Νότιο Πόλο για να ανακαλύψεις τα φυσικά του θαύματα, αλλά και για να γνωρίσεις τη δουλειά των επιστημόνων, τη ζωή στους ερευνητικούς σταθμούς, την ιστορία των πρώτων εξερευνητών και το πνεύμα της Συνθήκης της Ανταρκτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ