Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Βαλίτσα και .... Φύγαμε!

Βαλίτσα και .... Φύγαμε! - Χριστίνα Αντωνιάδου

Από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή


Κλείστε εισητήρια, φτιάξτε τη βαλίτσα σας και.... φύγαμε! Με συνοδοιπόρο την υπέροχη,αξιαγάπητη και πολυτάλαντη Χριστίνα Αντωνιάδου, ετοιμαστείτε να ταξιδέψουμε στο Μεξικό, τη Νέα Υόρκη, το Τορόντο , το Μπουτάν , τη Πολυνησία και πολλά άλλα μέρη. 

Μετά το βιβλίο της "Η Jacaranda ανθίζει πάντα την Άνοιξη" όπου μας περιγράφει τις περιπέτειές της και τα προσωπικά της βιώματα στη Νότιο Αφρική, έρχεται με αυτό το βιβλίο και με το ίδιο ύφος να μας ταξιδέψει σε προορισμούς μακρινούς κι εξωτικούς.Γεγονότα ευτράπελα κι άλλα πιο σοβαρά, όλα όμως ειπωμένα με τρόπο αυθεντικό που συντροφεύει τον κάτοχο αυτού του βιβλίου και τον ψυχαγωγεί. 

Με μπόλικο χιούμορ, αυτοσαρκασμό και αυθεντικό λεξιλόγιο,ο αναγνώστης νιώθει πραγματικά πως ταξιδεύει με τη συγγραφέα και την παρέα της. Πως βρίσκεται εκεί σε μια γωνίτσα στο ξενοδοχείο μαζί της, στην ουρά για τα αξιοθέατα , στα ταξί και στα μέσα μεταφοράς. 

Όσοι αγαπάτε τα ταξίδια αλλά και όσοι θέλετε να γελάσετε με την καρδιά σας μέσα από τις ιστορίες των πρωταγωνιστών, έχετε βρει το κατάλληλο βιβλίο. 

Το φτιάξε βαλίτσα και....φύγαμε,δεν είναι μυθιστόρημα ούτε ένας ταξιδιωτικός οδηγός με τα καλύτερα μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς άμα βρεθεί στο εξωτερικό.Υπάρχουν κι αυτά όμως. Συνοδεύεται από όμορφες πραγματικές φωτογραφίες και γεμίζει με χρώματα , εικόνες και μυρωδιές τον αναγνώστη. 

Είναι μια καταγραφή των εμπειριών της συγγραφέως,σαν ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο.Με μια αφήγηση που παρασέρνει, διασκεδάζει και μεταφέρει σε άλλα μέρη. Η συγγραφέας εκμυστηρεύεται τις σκέψεις της , τους φόβους της αλλά και τις αντιδράσεις της κατά τη διάρκεια των ταξιδιών που έχει πραγματοποιήσει και πιστέψτε με το αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από απολαυστικό. 

Ταυτόχρονα θα διαπιστώσει κανείς ομοιότητες και διαφορές της χώρας μας με άλλους πολιτισμούς και αυτό πραγματικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πώς θα αντιδρούσαμε εμείς στη θέση της; Μας θυμίζουν κάτι όλα αυτά που διηγείται; Έχουμε ζήσει κι εμείς κάτι παρόμοιο; 

Όταν διάβασα το πρώτο βιβλίο της Χριστίνας Αντωνιάδου, είχα πει πως αμέσως ένιωσα μια οικειότητα μαζί της. Ένιωσα πως ήταν φίλη μου.Ή τουλάχιστον οτι θα ήθελα πολύ να γίνει.Το ίδιο συνεχίζω να νιώθω έχοντας ολοκληρώσει και το δεύτερο βιβλίο της. 

Γνωρίζοντας πως η ίδια δε θα σταματήσει να ταξιδεύει, της εύχομαι να επισκεφτεί πολλά μέρη ακόμα , να συλλέξει εμπειρίες και αναμένω το επόμενο βιβλίο της με ανυπομονησία!

Αυτό εδώ ήταν πλούσιο και ταξιδιάρικο όσο κανένα άλλο βιβλίο που έχει πέσει στα χέρια μου

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook  και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Θυμάμαι ότι από μικρή κοιτούσα με μεγάλο ενδιαφέρον τους χάρτες στον σχολικό άτλαντα. Σχεδίαζα με μολύβι διαδρομές ενώνοντας πόλεις μεταξύ τους, αρχικά στην Ευρώπη, αργότερα όμως και σε Αμερική, Ασία, Αφρική. Σκεφτόμουν πως όταν θα μεγαλώσω, θα επισκεφτώ πόλεις, χώρες και τοπία.
Τον άτλαντα τον έχω ακόμη και οι μολυβιές μαρτυρούν μέχρι σήμερα τα όνειρα που έκανα πιτσιρίκα. Τα οποία κατάφερα να πραγματοποιήσω χρόνια αργότερα. Μάλιστα, τα περιγράφω στο βιβλίο που κρατάς.
Δώσε μου, λοιπόν, το χέρι σου και θα ταξιδέψουμε μαζί. 

"Βαλίτσα και... φύγαμε για Mexico, Bhutan, New York City, Toronto, Pittsburgh, French Polynesia, Zambia, Tanzania.

"See the world. It's more fantastic than any dream". (Ray Bradbury)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ