Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Δρ.ΠΑΠ

Δρ.ΠΑΠ. Η ζωή του πρωτοπόρου γιατρού Γ.Ν.Παπανικολάου

Κείμενα και εικονογράφηση : Πέτρος Χριστούλιας.

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος


Ανήσυχο πνεύμα από μικρός γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες από τις οποίες δεν αποκλίνει ούτε μια στιγμή στη ζωή του παρόλο που οι κοινωνικές περιστάσεις και οι οικογενειακές συνθήκες απαιτούσαν κάτι άλλο.

"Μέσα από την εντατική εργασία και τον υγιή ανταγωνισμό ο χαρακτήρας του άρχισε να ωριμάζει και ο ίδιος να μεταμορφώνεται σε έναν πιο ρεαλιστή και λιγότερο εγωκεντρικό ανθρωπο."

Πολύ μου αρέσουν τα βιβλία που μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση και να διδάξουν.Ειδικά όταν είναι γραμμένα με τρόπο ευχάριστο και απλό που τα κάνει προσιτά ώστε να διαβαστούν από μικρούς αλλά και μεγαλύτερους.

Ο Γεώργιος Παπανικολάου, εξέχων άνθρωπος της ιατρικής και των επιστημών έχει συνδέσει το όνομά του με το διάσημο τεστ ΠΑΠ, κι έχει αποτελέσει σωτηρία για τη ζωή χιλιάδων γυναικών μέχρι και σήμερα.

Η ζωή του και το έργο του γίνονται γνωστά σε αυτό το μοναδικό βιβλίο με τη μορφή graphic novel που κυκλοφορει από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Με κείμενα αλλά και εικονογράφηση  από τον Πέτρο Χριστούλια , αποτελεί ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα , βασισμένο σε αληθινά γεγονότα με σεβασμό στον μεγάλο αυτό επιστήμονα.

Για μένα είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάζω για τον σπουδαίο γιατρό Γεώργιο Παπανικολάου και δηλώνω εντυπωσιασμένη.
Αξιόλογο και συναρπαστικό μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα ξανά και ξανά.

Σε μία εποχή,σαν τη σημερινή , όπου τα πρότυπα για τα παιδιά μας είναι σπάνια, τέτοια βιβλία είναι θησαυρός και απαραίτητα να υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Αφήστε τα παιδιά σας να το ξεφυλλίσουν και να το διαβάσουν μόνα τους. Δώστε τους την ευκαιρία να μάθουν , να προβληματιστούν και να ρωτήσουν. Κι έπειτα συζητήστε μαζί τους για διάφορες απορίες που θα προκύψουν.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Ο ερευνητής γιατρός Γεώργιος Ν. Παπανικολάου είναι γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο για την ανάπτυξη του διαγνωστικού τεστ που έχει σώσει αμέτρητες γυναίκες μέχρι σήμερα και φέρει τα πρώτα τρία γράμματα του ονόματός του. Ωστόσο, το τεστ ΠΑΠ ήταν ένας από τους τελευταίους σταθμούς μιας μεγάλης περιπλάνησης.

Το ταξίδι της ζωής του σπουδαίου επιστήμονα μπορεί να μας αποκαλύψει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα κίνητρα μιας εξέχουσας προσωπικότητας που έχει προσφέρει κάτι εξαιρετικά σημαντικό στην ανθρωπότητα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ