Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Έχεις εμένα

Έχεις εμένα 

Κείνενο και Εικονογράφηση : Francesca Pirrone

Από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη


Μέρες Πάσχα έρχονται, μέρες αγάπης κι ανθρωπιάς και το "Έχεις Εμένα" είναι ένα βιβλίο κατάλληλο για να διαβάσουμε με τα παιδιά μας.Για να πάρουμε μαθήματα έτσι όπως μόνο ένα παιδικό βιβλίο μπορεί να μας προσφέρει.

Το μικρό σκαντζοχοιράκι βρίσκεται μονάχο του στο δάσος και χρειάζεται βοήθεια. Ευτυχώς έχει το γουρουνάκι που το βρίσκει και το φροντίζει.

Το γουρουνάκι όμως χρειάζεται κι αυτό βοήθεια καθώς έχει εξαντληθεί από τη συνεχή φροντίδα του μικρού. Ευτυχώς έχει τους φίλους του που είναι πρόθυμοι να το βοηθήσουν.

Το βιβλίο " Έχεις εμένα" είναι ένα βιβλίο για παιδιά που ομως είναι καλό να διαβάσουμε όλοι μας. Ένα βιβλίο για τη χαρά της προσφοράς αλλά και για την ανάγκη της αυτοφροντίδας. Δεν είναι κακό να ζητάμε βοήθεια , δεν είναι σημαδι πως είμαστε αδύναμοι ή ανίκανοι. Σημαίνει απλά πως κάποιες στιγμές έχουμε ανάγκη όλοι από φροντίδα. Μέχρι να πάρουμε δυνάμεις, να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας και να επανέλθουμε πιο δυνατοί στα καθήκοντά μας.

Στο αεροπλάνο, οι κανόνες ασφαλείας, λένε σε όσους έχουν μαζί τους μωρά, πρώτα να βαλουν τη μάσκα οι ίδιοι κι εμειτα να την φορέσουν στα παιδιά τους.

Το όμορφο αυτό παιδικό βιβλίο , θα μας παρακινήσει να προσφέρουμε την βοήθειά μας σε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Και όλοι μας κάποια στιγμή τουλάχιστον στη ζωή μας, έχουμε ανάγκη από βοήθεια.

Ένα βιβλίο για τη δύναμη της φιλίας και της προσφοράς. Για την απόλαυση που παίρνουμε,όχι μόνο όταν λαμβάνουμε βοήθεια από ανθρώπους που αγαπάμε, αλλά κι όταν προσφέρουμε βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη!

Καλο Πάσχα σε όλους!

Ρ.Σ.
Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Ο Πίγκι, το γουρουνάκι, βρίσκει ένα σκαντζοχοιράκι που έχει χαθεί στο δάσος και αποφασίζει να το πάρει στο σπίτι του και να το φροντίσει.
Όμως, η φροντίδα του μικρού σκαντζόχοιρου είναι πολύ κοπιαστική δουλειά.
Ευτυχώς, οι φίλοι του είναι εκεί για να τον βοηθήσουν!
Μια γλυκιά ιστορία για τη χαρά που νιώθουμε όταν φροντίζουμε όσους μας έχουν ανάγκη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ