Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Η Μεγάλη Κακιά Αλεπού

Η μεγάλη κακιά αλεπού - Benjamin Renner

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ένας πεινασμένος λύκος, μια -όχι και τόσο- πονηρή αλεπού, ένας σκύλος φύλακας , μια κότα και τρία κλεμμένα αβγά. Μια ξεκαρδιστική ιστορία που διαβάζεται από όλους , μικρούς και μεγάλους.

Η μεγάλη κακιά αλεπού είναι ένα graphic novel που ήδη κατέχει πολλές διακρίσεις στη Γαλλία, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος σε μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά.



Η συμπαθέστατη "μεγάλη κακιά αλεπού" μπλέκει σε απίστευτες περιπέτειες στη φάρμα και στο δάσος , που προκαλούν ασταμάτητο γέλιο. Στο πλευρό της έχει τρία μικρά αξιαγάπητα αλεπουδάκια ....χμ...κοτοπουλάκια που της κάνουν τη ζωή δύσκολη αλλά της προσφέρουν αστείρευτη αγάπη και δύναμη.

Τι να πρωτοπώ για αυτό το βιβλίο; Για την υπέροχη ιστορία του; τα όμορφα μηνύματα που περνάει ; την υπέροχη εικονογράφηση; τις ανατροπές και το γέλιο που προκαλεί; Σας φωτογραφίζω μερικές σελίδες για να διαπιστώσετε και μόνοι σας πόσο καταπληκτικό είναι το βιβλίο αυτό.



Η μεγάλη κακιά αλεπού είναι μια αφελής και αξιαγάπητη αλεπού που δίνει καλοσύνη στα μικρά κοτοπουλάκια ,η οποία της επιστρέφεται απλόχερα. Φοβάται το λύκο , που είναι πιο δυνατός και πιο ισχυρός, αλλά πάει κόντρα στη φύση της που τη θέλει να είναι ένα σαρκοφάγο και άγριο θηλαστικό. Ενώνει τις δυνάμεις της με τα άλλα ζώα για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο και μπλέκει σε ιστορίες που διασκεδάζουν τους αναγνώστες καθε ηλικίας! Φίλοι και εχθροί ανατρέπονται σε κάθε σελίδα.



Έξυπνο,απρόβλεπτο, αναπάντεχο, υπέροχο! Ικανό να μας κάνει να αναρωτηθούμε σχετικά με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και την εικόνα που οι άλλοι έχουν για εμάς.Για όλα αυτά που ο κόσμος απαιτεί και προσδοκά από εμάς και το ποιοι τελικά είμαστε στην πραγματικότητα. Και πόσο τέλειο είναι, θα αναρωτηθώ εγώ, αφορμή για έναν τέτοιο προβληματισμό να είναι ένα παιδικό βιβλίο!

Με μία μόνο λέξη απολαυστικό!

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Η Μεγάλη Κακιά Αλεπού, όπως θέλει να τη φωνάζουν, δεν είναι ούτε τόσο μεγάλη ούτε τόσο κακιά.
Παρότι εφαρμόζει τις θεωρητικά αλάνθαστες τακτικές εκφοβισμού του μέγα θηρευτή, του Λύκου, η πικρή αλήθεια είναι πως δεν πείθει κανέναν.
Πόσες ρέβες όμως μπορεί να φάει μια σαρκοφάγος αλεπού προτού καταστρώσει μαζί με τον Λύκο το πιο ποταπό σχέδιο που κατέβασε ποτέ μυαλό θηρευτή; Θα δεχτεί να κλωσήσει και να μεγαλώσει το φαγητό της;
Και τι σχέση έχει με όλα αυτά μια Ομάδα Εξόντωσης Αλεπούδων, της οποίας τα μέλη εξασκούνται εντατικά στους 100 Τρόπους Εξολόθρευσης μιας Αλεπούς;
Μια ξεκαρδιστική ιστορία γεμάτη αναπάντεχες ανατροπές, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ