Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Το υλικό των ονείρων

Το υλικό των Ονείρων - Ευρύμαχος Σαρακινός

Από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής


Από τι υλικό είναι φτιαγμένα τα όνειρα; Φαντασία, αγάπη, επιθυμία, γνώση, φόβος και σοφία είναι σίγουρα μερικά από τα βασικά συστατικά τους. Προσωπικά βιώματα, αποφάσεις και συγκυρίες είναι μερικά ακόμα που μου έρχονται στο μυαλό. Με όλα τα παραπάνω να συνδέονται μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο, όπου αν αλλάξει ένα συστατικό να φέρει ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα.

Τι θα κάνατε αν μπορούσατε να επισκεφτείτε τον εαυτό σας στο παρελθόν για να τον αποτρέψετε να κάνει τα λάθη που έκανε ή να τον βοηθήσετε να ακολουθήσει τα όνειρά του; Τι θα του λέγατε; Τι συμβουλές θα του δίνατε;

Κι αντίθετα. Πως θα αντιδρούσατε εαν μια μέρα συναντούσατε τον εαυτό σας από το μέλλον και σας έλεγε τι να κάνετε και τι όχι. Θα τον ακούγατε;

Ο Χάρης είναι ένας νέος που δεν είναι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία της ζωής του. Σε ένα ταξίδι του στη Σαντορίνη , θα βρει μία πέτρα, διαφορετική από όσες πέτρες έχει ξαναδεί. Θα την κρατήσει, θα την φυλάξει και μέσα από αυτήν θα βιώσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής που θα του δώσει την ευκαιρία να διορθώσει λάθη, να κυνηγήσει τα όνειρά του και να κάνει με σοφία τις επιλογές του. Ή μήπως όχι;

Το υλικό των ονείρων είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει την φαντασία με την πραγματικότητα και δίνει απαντήσεις στα μεγαλύτερα ερωτήματα της ανθρώπινης υπόστασης.Με λεξιλόγιο σύγχρονο και χαρακτήρες καθημερινούς μπορεί να μιλήσει στην καρδιά των νέων και να προβληματίσει.

Ο βασικός ήρωας του βιβλίου, ο Χάρης,ξεκινάει ένα ταξίδι προς την αναζήτηση της αγάπης και της ευτυχίας. Ένα ταξίδι στο χρόνο και ταυτόχρονα ένα εσωτερικό ταξίδι προς την αυτογνωσία. Έχει να επιλέξει ανάμεσα στον δρόμο της καρδιάς και της λογικής.Σύντομα θα ανακαλύψει πως οι επιλογές μας έχουν συνέπειες αλλά και τα λάθη που έχουμε κάνει στο παρελθόν είναι όλα όσα έχουν προσδιορίσει αυτό που είμαστε τώρα.
Οι άνθρωποι που συναντάμε στην ζωή μας, που έχουμε δίπλα μας αλλά και αυτοί που κάποτε βρέθηκαν στον δρόμο μας στο παρελθόν έχουν βάλει όλοι τους το λιθαράκι τους για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας.

Ο Ευρύμαχος Σαρακινός έχει γράψει ένα μυθιστόρημα φαντασίας με ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη πλοκή, στοιχεία αυτοβελτίωσης,μικρές δόσεις φιλοσοφίας και μπόλικους συμβολισμούς. Ένα μυθιστόρημα που όπως λέει κι ο τίτλος του, αποτελείται από το υλικό των ονείρων, με απροσδιόριστους χρόνους και τοποθεσίες. Όχι όμως μόνο των ονείρων που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά και το υλικό των ονείρων που κυνηγάμε να πραγματοποιήσουμε όσο είμαστε ξύπνιοι και ζωντανοί.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
" Για πολλές στιγμές κρατάει τα μάτια του ερμητικά κλειστά,η γενική έλλειψη φασαρίας όμως τον κάνει να τα ανοίξει. Αμέσως αντιλαμβάνεται το λάθος του. Όχι,όχι,όχι, δεν μπορεί! Έχει ταξιδέψει , αλλά ο νους του επέλεξε πολύ μακρινό προορισμό 《Ρε μαλάκα, την άκουσες εντελώς στον ύπνο σου, στριγογύριζες συνέχεια.Άσε που μουρμούριζες κάτι για κάποια Ειρήνη .Αν σ'ακούσει η Αλίκη , σε βλέπω να φεύγεις εθελοντής για τη Λεγεώνα των Ξένων》. Γυρίζει για να δει από που ακούγεται η γνώριμη αυτή φωνή. Είναι ένας παλιός συμμαθητής του, που έχει χρόνια να τον δει .Χρόνια; Τι χρόνια;Μαζί δεν ήρθαμε σήμερα για μπάνιο; αναρωτιέται.Κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει στο κεφάλι του,ακούγονται πολλές φωνές να τον καλούν.Θυμήσου την πέτρα και τις μνήμες , του ψιθυρίζουν και νομίζει οτι καταλαβαίνει..《Χέσε με,ρε μαλάκα》,αποκρίνεται στον συμμαθητή του.Και κλείνει τα μάτια του,για να ακούσει καλύτερα τους ψιθύρους."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ