Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Ποιός σκότωσε την Ιφιγένεια;

Ποιός σκότωσε την Ιφιγένεια; - Ελευθερία Μεταξά

Από τις εκδόσεις Μίνωας

Η Κλαίρη ζει στη Νέα Υόρκη κοντά στον πατριό της , Γκρεγκ Τόμας , ο οποίος αποτελεί και το μοναδικό της στήριγμα. Η μητέρα της πέθανε πριν κάποια χρόνια νικημένη από τον καρκίνο.

Ένα βράδυ, δέχεται ένα παράξενο τηλεφώνημα όπου καλείται να απαντήσει στο περίεργο ερώτημα

" Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια; "

Ο αδερφός της δολοφονείται και η ίδια θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να λάβει τις απαντήσεις που χρειάζεται.

Θα συναντήσει στόματα κλειστά και σύντομα θα καταλάβει πως όποιος προσπαθεί να της μιλήσει θα βρεθεί νεκρός από αδίστακτους κακοποιούς.

Το βιβλίο είναι γρήγορο, ατμοσφαιρικό και ανατρεπτικό. Οι αποκαλύψεις είναι πολλές κι απρόσμενες και δίνονται σιγά σιγά καθ'όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης.

Μνήμες από το παρελθόν, αδυναμίες,ασυγχώρητα λάθη, ανομολόγητα πάθη και ένας σκοπός ζωής που μοιάζει πανανθρώπινος αλλά δεν είναι τίποτε άλλο από στιγερή δολοφονία.

Πού σταματάει η φιλανθρωπία και πού ξεκινάει η φιλοδοξία για προσωπική ανέλιξη ;

Η δύναμη της συγχώρεσης, η μητρότητα, η απώλεια και η ανιδιοτελής προσφορά είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τους ήρωες του βιβλίου και κατά συνέπεια και τον ίδιο τον αναγνώστη.

Το μυστικό βρίσκεται στους ανθρώπους. Άλλωστε πάντα εκεί είναι η αλήθεια, στα καθαρά βλέμματα  στα αθώα κίνητρα ή στις προσωπικές ανασφάλειες. Αθώοι και ένοχοι δεν γίνονται εύκολα διακριτοί και αυτό κάνει δύσκολα τα πράγματα για την Κλαίρη που αδυνατεί να ξεχωρίσει ποιον μπορεί να εμπιστευτεί και ποιον όχι.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο

Ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα… Ένα ερώτημα που θα στοιχειώσει τη φαινομενικά ήρεμη ζωή της Κλαίρης και θα στοιχίσει τη ζωή του αδελφού της, του νεαρού Κωστή Αυγέρη…
«Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια;»

Η Κλαίρη επιστρέφει στην Ελλάδα αποφασισμένη να ανακαλύψει τον δολοφόνο του Κωστή, έρχεται όμως αντιμέτωπη με ένα αδίστακτο κύκλωμα που, στο όνομα της επιστήμης, σκορπίζει τον θάνατο σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Με σύμμαχο τον ιατροδικαστή Φίλιππο Ηλιάδη, ρίχνεται με πάθος στο κυνήγι του αόρατου εχθρού που ξέρει καλά να κρύβεται πίσω από το προσωπείο της φιλανθρωπίας και της προσφοράς.

Το παρελθόν απλώνει τη σκιά του στο παρόν, οδυνηρές μνήμες ξυπνούν πάλι και όλες οι ισορροπίες της ανατρέπονται. Γύρω της στήνεται ένας χορός θανάτου, μέσα στον οποίο δεν μπορεί πλέον να διακρίνει τους αθώους από τους ένοχους…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ