Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Escape Book. Απόδραση από το πειρατικό καράβι

Escape Book. Απόδραση από το πειρατικό καράβι.

Βίκυ Ξανθοπούλου 

Εικονογράφηση : Νίκη Λεωνίδου 

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τα escape rooms τα γνωρίζουμε όλοι. Ότι υπάρχουν και escape books εσείς το ξέρατε;

Το συγκεκριμένο είναι ένα βιβλίο διαφορετικό από όλα όσα έχουν διαβάσει τα παιδιά μας μέχρι τώρα. Το βιβλίο σε προτρέπει να το σημειώσεις, να τσακίσεις τις σελίδες του,να το κόψεις, να το γυρίσεις ανάποδα, να το ζωγραφίσεις και να λύσεις τους γρίφους για να καταφέρεις να αποδράσεις από το Πειρατικό καράβι.

Ιδανικό για παιδιά που φοιτούν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού , για να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους ενώ ταυτόχρονα να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει και να εξασκίσουν νοητικές και κινητικές δεξιότητες.

Πειρατές, φαντάσματα,χάρτες,πυξίδες και κρυμμένοι θησαυροί εμφανίζονται στις σελίδες του και εξάπτουν τη φαντασία των μικρών μας φίλων!

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν τα βιβλία "Μια νύχτα στην Ακρόπολη " και "Απόδραση από την Ατλαντίδα " τα οποία μας βλέπω να τα αποκτάμε σίγουρα , γιατί η κόρη μου δείχνει ξετρελαμένη!

Ένα όμορφο παιδικό βιβλίο που μπορεί να  διαβαστεί με πολλούς και ξεχωριστούς τρόπους από το κάθε παιδί. Το μόνο σίγουρο είναι πως και το ίδιο το βιβλίο αλλά και ο μικρός ήρωάς του, δηλαδή το παιδί μας, θα βγουν διαφορετικά μετά την ανάγνωσή του.



Εμείς το έχουμε μόνο λίγες ημέρες και η  κόρη μου , που είναι 6.5 χρονών και μαθήτρια πρώτης δημοτικού , έχει ήδη ξεκινήσει να λύνει τους γρίφους και να το "ντύνει" με τα δικά της χρώματα!

Διαφορετικό, περιπετειώδες, έξυπνο και διασκεδαστικό! Αφήστε τα παιδιά σας να το  εξερευνήσουν και να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία!


Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram


Συγγραφέας

Ξανθοπούλου Βίκυ


Η Βίκυ Ξανθοπούλου είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Αλεξανδρούπολης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κοινωνικοπολιτισμική Εκπαίδευση και Εμψύχωση Ομάδων του Δ.Π.Θ. Τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με βασικό άξονα την παιδική λογοτεχνία. Το έργο της, με το πρόγραμμα αναγνωστικών εμψυχώσεων «Παίζουμε βιβλίο;», έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα από τον θεσμό των Education Leaders Awards και από το ελληνικό παράρτημα της ΙΒΒΥ (Βραβείο σε σχολικό-μαθητικό έντυπο το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση της παιδικής λογοτεχνίας), αλλά και στο εξωτερικό από τον διεθνή οργανισμό Judith’s Reading Room, με έδρα την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, με το Βραβείο Ελευθερίας μέσω του Γραμματισμού (Freedom Through Literacy Award), από τον διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό AKS Education Awards με τον τίτλο Excellence in Teaching – Teacher of the Year 2019, ενώ έχει κερδίσει το Global Teacher Award 2020 και τον τίτλο Inspirational Teacher of the Year 2022 των Global Educational Awards.

Εικονογράφος

Λεωνίδου Νίκη

Η Νίκη Λεωνίδου σπούδασε Οπτική Επικοινωνία σε σχολή Καλών Τεχνών στην Αγγλία και δουλεύει ως εικονογράφος από το 2001. Περισσότεροι από 180 τίτλοι με ζωγραφιές της έχουν εκδοθεί σε Ελλάδα, Η.Π.Α, Κορέα και αλλού. Η ιστορία της “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Κατερίνα” επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές κι εκδόθηκε στη συλλογή “Ιστορίες φιλαναγνωσίας” από τις εκδόσεις Ψυχογιός το 2011. Το παιδικό παραμύθι Looking for Misty που έγραψε και εικονογράφησε η ίδια ήταν υποψήφιο για το βραβείο KeyColours International Award – Kαλύτερο Εικονογραφημένο Παραμύθι, στο Βέλγιο το 2014. Είναι ενεργό μέλος της SCBWI στο Λονδίνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ