Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Δες τον δρόμο

Δες τον δρόμο - Σοφοκλής Συμεωνίδης

Από τις εκδόσεις memento


Τις ιστορίες του Σοφοκλή Συμεωνίδη τις διάβαζα μέσα από τις ομάδες του στο facebook και πάντα έλεγα από μέσα μου , πως αυτό το παιδί πρέπει να γράψει βιβλίο με τις καθημερινές του περιπέτειες. Αληθινές ή όχι , είναι όλες γραμμένες με τρόπο όχι απλά χιουμοριστικό , ξεκαρδιστικό για την ακρίβεια.

Το βιβλίο του Σοφοκλή , " Δες τον δρόμο" αποτελείται από 15 ιστορίες καθημερινής τρέλας με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον συγγραφέα. Στο πλευρό του, σε όλες τις ιστορίες η αγαπημένη του σύντροφος / ηρωΐδα Υρώ.

Διάλογοι, σκέψεις, παρεξηγήσεις και μπερδέματα, όλα ικανά να κάνουν τον αναγνώστη να γελάσει με την ψυχή του. Ανάλαφρο κι ευκολοδιάβαστο αν και μέσα από το χιούμορ , ο συγγραφέας καταφέρνει να θίξει και σοβαρά θέματα της καθημερινότητας και των ανθρώπινων σχέσεων.

" ...στα προβλήματα όταν προσθέτεις χιούμορ τα αποδυναμώνεις."

Σε όλες τις ιστορίες κυριαρχεί η αγάπη, η ειλικρίνεια , η αυθεντικότητα και η κατανόηση. Πως αντιμετωπίζει ένα νέο ζευγάρι τη ζήλεια;  πως βίωσε την καραντίνα;  ποια η σχέση τους με τους γείτονες , τους φίλους τους και τους συγγενείς.

Ο Σοφοκλής , η Υρώ και η παρέα τους είναι όλοι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι το ζευγάρι που μένει στην ίδια πολυκατοικία με εμάς, είναι οι άνθρωποι που δουλεύουμε μαζί και γιατί όχι είμαστε εμείς οι ίδιοι. Πάντως σίγουρα είναι ένα ζευγάρι που πολύ θα θέλαμε να ήταν φίλοι μας. Να μας προσφέρουν άπειρες στιγμές γέλιου.

Όλες οι ιστορίες μου άρεσαν , με όλες τις ιστορίες γέλασα αλλά ή αγαπημένη μου είναι με διαφορά η ιστορία με τίτλο " Τα εν οίκω μη εν δήμω" . Όποιος τη διαβάσει θα καταλάβει.

Το " Δες τον δρόμο" είναι ένα βιβλίο που εκτός από χιουμοριστικό , που είναι το προφανές , είναι ταυτόχρονα ένα βιβλίο αισιόδοξο, ελπιδοφόρο, οικείο,ανθρώπινο, σύγχρονο και ευχάριστο. Απαραίτητο για να κρατήσει συντροφιά και να διασκεδάσει!
Ένα βιβλίο που δεν το χορταίνεις, και λυπάσαι όταν τελειώνει γιατί θες κι άλλο.

Ρ.Σ.
Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Ιστορίες που σε κάνουν να δεις, απ’ το ματάκι της εξώπορτας, την σχέση ενός όχι και τόσου συνηθισμένου ζευγαριού. Δυο άνθρωποι που απέχουν σε όλα τα σημεία και συγκλίνουν μόνο στο χιούμορ. Πεθερικά, καραντίνες, συγκατοικήσεις και μετακομίσεις. Καινούριοι γείτονες, ρουτίνα και σεξ μέσα απ’ το πρίσμα ενός μεγεθυντικού φακού που στοχεύει στο γέλιο. Ένα διαφορετικό μοντέλο οικογένειας έρχεται στο τέλος για να σφραγίσει αυτή την σχέση με περισσότερο γέλιο και μπόλικη αγάπη. Γιατί μόνο το πηγαίο γέλιο και η αγάπη μπορεί να μας δείξει το δρόμο.. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ