Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Ο Φουντωτούλης

Ο Φουντωτούλης - Φυλλένια Σφουγγάρη

Εικονογράφηση : Βιβή Μαρκάτου

Από τις εκδόσεις Ελκυστής

Ο Φουντωτούλης είναι ενας πονηρός γάτος με φουντωτό τρίχωμα που λατρεύει να κυνηγάει ποντικάκια.Μια μέρα, θα συναντήσει έναν ποντικό αλλά δεν θα τον φάει , γιατί θα δει πως στην φωλιά του κρυβει κάτι θαυμαστό! Τι άλλο θα μπορούσε να ειναι από ένα βιβλίο;

Ένα βιβλίο που στην αρχή ανοίγει διστακτικά, στην πορεία όμως ανακαλύπτει πως κάθε σελίδα κρύβει κι έναν ολόκληρο κόσμο, με ήρωες και εικόνες που τον ταξιδεύουν !

Οι μικροί μας αναγνώστες μαζί με το Φουντωτούλη θα ανακαλύψουν πως ένα βιβλίο είναι ένας θησαυρός. Ένα ταξίδι σε μέρη μαγικά.

Έχω διαβάσει πολλά παιδικά βιβλία με τα παιδιά μου ,πολλά από αυτά περνάνε σπουδαία μηνύματα.Μα τούτο εδώ είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο που συναντάω που μιλάει για την αξία των βιβλίων που τόσο πολύ αγαπάμε μικροί και μεγάλοι.

Ο Φουντωτούλης και ο φίλος του ο ποντικός μας δίνουν μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε με τα παιδιά μας για όλα αυτά που μας προσφέρουν τα βιβλία και η φιλαναγνωσία.



Έντονη και ζωηρή εικονογράφηση αλλά και κείμενο εύκολο και ευανάγνωστο με ποιητική ή τραγουδιστή διάθεση σε μερικά σημεία , ο Φουντωτούλης θα γίνει ο πιο αγαπητός φίλος των παιδιών μας.

Τέλος, αξίζει να σταθώ στην απορία του τριχωτού φίλου μας όταν συναντάει τους ήρωες του βιβλίου: " Γιατί δεν χαμογελάς;" Ας αναρωτηθούμε λοιπόν όλοι μας γιατί δεν χαμογελάμε και ας χαρίσουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας το πιο όμορφο χαμόγελό μας αυτές τις γιορτινές μέρες αλλά και όλο το νέο έτος που είναι προ των πυλών!

Ρ.Σ.

Ακομουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Ο Φουντωτούλης είναι ένας χαδιάρης, ζωηρός γάτος και εκπληκτικός ποντικοκυνηγός. Μια μέρα όμως η περιέργεια τον κάνει μεγαλόψυχο και χαρίζει τη ζωή στο σκανταλιάρικο ποντικάκι, που έπιασε, με αντάλλαγμα κάτι θαυμαστό. Πώς μπορεί ένα γαλάζιο κουτί να οδηγήσει σε μοναδικές περιπέτειες τον γατούλη; Εκτός από ποντικάκια, μήπως υπάρχουν τελικά κι άλλα πιο συναρπαστικά πράγματα, που δείχνουν στον Φουντωτούλη το δρόμο για μαγικά ταξίδια;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ