Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Ερωτικές επιθυμίες και φαντασιώσεις

Ερωτικές επιθυμίες και φαντασιώσεις- Dr. Michael J. Bader

 Από τις εκδόσεις Κέλευθος

Ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο βιβλίο διάβασα τον τελευταίο καιρό που μου έμαθε πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα για τον εαυτό μου, τους γύρω μου αλλά και τον τρόπο που βλέπω κι επικοινωνώ με τον κόσμο. Εσείς διαβάζετε βιβλία ψυχολογίας;

Το βιβλίο αυτό είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του , μια ψυχαναλυτική ματιά στο κρυφό νόημα των ερωτικών επιθυμιών και φαντασιώσεων.

Ο συγγραφέας είναι ψυχολόγος και ψυχαναλυτής με πλούσια κλινική πείρα.
Απευθύνεται,όπως λέει ο ίδιος, σε αναγνώστες που θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τις αιτίες της ερωτικής έλξης αλλά  και όσους επθυμούν να εξερευνήσουν τα αληθινά τους συναισθήματα και να τα επικοινωνήσουν με τους συντρόφους τους. Θα βοηθήσει να ξεδιαλύνουν το μυστήριο της σεξουαλικής διέγερσης φωτίζοντας τις σκοτεινές γωνιές του μυαλού που ορίζουν τι ερεθίζει ερωτικά και τι όχι.

Δεν το διάβασα συνεχόμενα αλλά το είχα όλο αυτόν τον καιρό δίπλα μου, το έπιανα και το άφηνα ανάλογα με τη διάθεσή μου. Δεν είναι μυθιστόρημα, δεν είναι από αυτά τα βιβλία που βιάζεσαι να δεις το τέλος. Είναι ένας οδηγός και μία καλή συντροφιά.Κατηγοριοποιεί τις ερωτικές φαντασιώσεις κι επιθυμίες και μέσα από αληθινές ιστορίες , εξηγεί ή ερμηνεύει τους λόγους που μπορεί κάποιος να έλκεται από αυτό που κάποιον άλλον τον απωθεί.

Δεν είναι περιορισμένη η θεματολογία του αλλά επεκτείνεται και σε άλλα θέματα πέρα από τα προφανή,όπως γονεϊκές σχέσεις, το ασυνείδητο,το υποσυνείδητο αλλά και διάφορες θεωρίες σχετικές με την ανθρώπινη φύση και υπόσταση.Αφορά όλους μας και μπορεί να διαβαστεί από όλους με ενδιαφέρον.

Σκέψεις για τις οποίες νιώθουμε ντροπή , αλλά και καταστάσεις που πιθανώς να μας κάνουν να νιώθουμε άβολα, εξηγούνται με απλό αλλά κι επιστημονικό τρόπο στο βιβλίο αυτό.
Διεισδύει στις πιο σκοτεινές κι απόκρυφες σκέψεις μας και αποκαλύπτει πιθανές αιτίες που τις προκαλούν.

Γιατί πρώτα απ'όλα είμαστε όντα, που όπως θεωρούμε, κατέχουμε μια ξεχωριστή θέση στο ζωικό βασίλειο και κακά τα ψέμματα, το σεξ είναι ένα από τα απαραίτητα και σημαντικότερα ζητήματα της φύσης μας.

" Το πιο σημαντικό,όμως, είναι ότι κατανοώντας τη σεξουαλικότητά μας κατανοούμε τον εαυτό μας."

Δεν πιστεύω πως υπάρχει αναγνώστης που θα το διαβάσει και δεν θα βρει κομμάτια από τον εαυτό του μέσα σε αυτό το βιβλίο. Είναι τολμηρό, αληθινό, και καλογραμμένο.

Ρ.Σ.

Ακομουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο

Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Όλοι έχουμε, αλλά ελάχιστοι μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνουν. Οι φαντασιώσεις μάς διεγείρουν σεξουαλικά, μας εξάπτουν την περιέργεια γιατί δείχνουν ανεξήγητες, και συχνά μας κάνουν να ντρεπόμαστε. Γι' αυτό και δεν τις αποκαλύπτουμε στους ερωτικούς συντρόφους μας ούτε ακόμα και στους θεραπευτές μας. Σε αυτό το συναρπαστικό και προκλητικό βιβλίο, ο Dr. Michael J. Bader παρουσιάζει μια πρωτοποριακή θεώρηση της σεξουαλικής επιθυμίας, επιτρέποντάς μας να κατανοήσουμε σε βάθος τις ερωτικές μας προτιμήσεις και, εντέλει, να εκφράσουμε πιο ελεύθερα τη σεξουαλικότητά μας.
"Η θεωρία, μου για τις αιτίες της σεξουαλικής διέγερσης βασίζεται στην κλινική μου πείρα ως ψυχοθεραπευτή και ψυχαναλυτή. Στους θεραπευόμενους μπορεί να δείξει ένα νέο ψυχικό τοπίο προς εξερεύνηση. Στους θεραπευτές μπορεί να δείξει έναν νέο τρόπο να ακούνε και να κατανοούν τον ασθενή όταν τους μιλάει για σεξ. Επομένως, αυτό το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, αλλά σε όλες και όλους εσάς που έχετε την περιέργεια να εξερευνήσετε τη σεξουαλικότητα, τη δική σας ή των άλλων, ή που νιώθετε ανομολόγητη ντροπή για όσα σας ερεθίζουν ερωτικά". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ