Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Εικασία 3ν+1

Εικασία 3ν+1 - Τεύκρος Μιχαηλίδης

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η εικασία στα μαθηματικά είναι ένα συμπέρασμα ή μια δήλωση που φαίνεται να είναι αληθής όμως δεν έχει ακόμα αποδειχτεί. Όχι , δεν πρόκειται να σας κάνω μάθημα μαθηματικών αλλά να σας μιλήσω για το νέο βιβλίο του Τεύκρου Μιχαηλίδη, που όλοι εμείς οι φανς περιμέναμε με ανυπομονησία.

Μεγάλη θαυμάστρια του συγγραφέα, λάτρης των μαθηματικών αλλά και των μαθηματικών μυθιστορημάτων , θα ομολογήσω πως περίμενα περισσότερα μαθηματικά σε αυτό το αστυνομικό , όπως μας έχει συνηθίσει ο συγγραφέας σε παλαιότερα έργα του. Καταλαβαίνω όμως,πως δεν είναι πολλοί οι "σπασίκλες" σαν κι εμένα οπότε για να μιλήσω για το βιβλίο αυτό θα πω πως είναι ένα ωραίο αστυνομικό που μπορεί να διαβαστεί από όλους, λάτρεις των μαθηματικών ή μη.

Μην ανησυχείτε, πέρα από τον τίτλο και μικρές αναφορές σε όλο το κείμενο , δεν είναι ένα μυθιστόρημα που απαιτεί γνώσεις μαθηματικών για να διαβαστεί αλλά και ούτε πρόκειται να κουράσει με περιττές λεπτομέρειες τον αναγνώστη.

Μια σειρά από στυγερές δολοφονίες διαπράττονται σε ανθρώπους της νύχτας. Τα θύματα έχουν όλα κάτι κοινό. Σχετίζονται με τη χορεύτρια ενός νυχτερινού κέντρου, πρώην φοιτήτρια μαθηματικών η οποία όμως είναι αγνοούμενη από την στιγμή που τα εγκλήματα αποκαλύπτονται. Θύτης ή θύμα άραγε η νεαρή κοπέλα; Στην υπόθεση εμπλέκεται κι ο Κοσμάς, θαμώνας του νυχτερινού κέντρου που βρίσκει παρηγοριά στη συντροφιά της νεαρής χορεύτριας.

Η Όλγα Πετροπούλου, καλείται να λύσει μια υπόθεση που μοιάζει περισσότερο με παζλ , του οποίου τα κομμάτια περιμένουν να ενωθούν για να σχηματιστεί όλη η εικόνα.Μια υπόθεση που συνδυάζει σωματεμπορία, το προσφυγικό, τζόγο και στοιχήματα σε στημένους αγώνες.

Ο αναγνώστης , παρέα με την πρωταγωνίστρια , θα καλεστεί κι εκείνος να βρει τη λύση του γρίφου καθώς παρακολουθεί βήμα βήμα τις ερευνες της αστυνομίας και τις εξελίξεις της υπόθεσης. 

Το βιβλίο έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να διαθέτει ένα μυθιστόρημα του είδους. Έχει ανατροπές, αρκετές δόσεις αγωνίας και εξηγήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν κατά την ανάγνωση. Έχει κοινωνικά μηνύματα, είναι γρήγορο και ατμοσφαιρικό.Έχει ελάχιστα μαθηματικά, μην το φοβηθείτε, αν κι εγώ θα ήθελα πολύ περισσότερα.

"Πως είναι δυνατόν ένας μαθηματικός να γράφει ποίηση ;...
Τα μαθηματικά είναι το σύνολο των κανόνων που επιτρέπουν στην ποίηση να ξεδιπλωθεί."

Εν ολίγοις πρόκειται για ένα ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα που μπορεί να σας κρατήσει συντροφιά, προσφέροντάς σας στιγμές αγωνίας και μια ξεχωριστή αναγνωστική εμπειρία.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook  και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Τον φώναζαν Κριστιάνο. Πίστευαν ότι μια μέρα θα γινόταν μεγάλος ποδοσφαιριστής. Προπονητές, παράγοντες, αθλητικογράφοι ήταν όλοι σύμφωνοι. Τους διέψευσε. Αντί για το Μπερναμπέου και το Μαρακανά έμπλεξε στα κυκλώματα της νύχτας. Κι ένα βράδυ, έξω από ένα φτωχικό διαμέρισμα της Κυψέλης, βρέθηκε να κολυμπά μέσα στο ίδιο του το αίμα. Η υπόθεση έδειχνε απλή, σχεδόν προφανής. Όμως η Όλγα Πετροπούλου, του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, δεν εμπιστευόταν τα προφανή. Στα μάτια της οι εμπλεκόμενοι, μια στρίπερ-μαθηματικός, ένας ναρκομανής, πρώην Γκόλντεν Μπόι, κι ένας γραφικός άστεγος με πλατιά μόρφωση, συνέθεταν έναν γρίφο πολύ πιο περίπλοκο απ' όσο φαίνονταν να πιστεύουν όλοι οι άλλοι· έναν γρίφο που από την πρώτη στιγμή φάνταζε να διαπερνά τα ευάλωτα, διαβρωμένα στεγανά της λαμπερής καθωσπρέπει κοινωνίας και του σκοτεινού υποκόσμου· έναν γρίφο που άκουγε στο κωδικό όνομα "εικασία 3ν + 1". Ή μήπως σήμαινε απλώς τρεις νεκροί κι ύστερα άλλος ένας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ