Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

"Οι γάτες... αύριο"

 "Οι γάτες... αύριο"

Μπερνάρντ Γουέρμπερ




Σε αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας περιγράφει μία συγκινητική ιστορία αγάπης μεταξύ δύο γατών του Πυθαγόρα και του Μπαστέτ.

Κύριος στόχος του Μπαστέτ είναι να επιτύχει να επικοινωνήσει με την ερωμένη του, την Ναταλι την οποία αποκαλεί "υπηρέτρια του". Σε αυτό το τεράστιο εγχείρημα θα τον βοηθήσει ο φίλος του, ο γάτος Πυθαγόρας, ο οποίος ειναι προικισμένος με τεχνητή νοημοσύνη. 


Χάρη στα πειράματα του επιστημονικού του «υπηρέτη» ο Πυθαγόρας έχει ένα "Τρίτο μάτι" στο κεφάλι του που δεν είναι τίποτα άλλο από μια υποδοχή USB η οποία του επιτρέπει να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ο Πυθαγόρας θα εκπαιδεύσει τον Μπαστέτ μεταδίδοντάς του τις γνώσεις του και θα προσπαθήσουν μαζί να σώσουν τον κόσμο.

Βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου υπάρχει βία και καταστροφή και οι γάτες πρέπει να πάρουν τα πράγματα στα "πόδια"τους και να σώσουν τον κόσμο για τα υπόλοιπα ζώα.


Η ιστορία ξεκινά με έναν ανάλαφρο τρόπο, με αρκετές περιγραφές της καθημερινότητας μιας γάτας, όπως η άφιξη ενός νέου συντρόφου στο σπίτι, η πράξη της αναπαραγωγής, ο ύπνος ή το φαγητό. Ο ευνουχισμός αντιμετωπίζεται με χιουμοριστικό τρόπο.

Ωστόσο, ο τόνος σκληραίνει στις σελίδες που τα θέματα είναι πιο σοβαρά όπως η τρομοκρατία ή η επιβίωση των ειδών.


Ο συγγραφέας με αρκετό χιούμορ χρησιμοποιεί τις δύο γάτες και προσπαθεί να δείξει τη συμπεριφορά του ανθρώπου και της κοινωνίας στη σημερινή πραγματικότητα. 

Τα ζώα αντιλαμβάνονται έναν κίνδυνο αλλά χωρίς να καταλαβαίνουν τι πραγματικά συμβαίνει, μέχρι τη στιγμή που ξεσπά εμφύλιος πόλεμος.  


Το "Οι γάτες... αύριο" είναι ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας.

Ένα μανιφέστο κατά της βίας που πραγματεύεται και το θέμα της οικολογίας.

Μ.Κ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Instagram


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Για εμάς δεν υπήρχε άλλη ιστορία πέρα από κείνη που διηγείται τις περιπέτειες της ανθρωπότητας. Ωστόσο η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ έγινε, κι έτσι οι γάτες άλλαξαν για πάντα τη μοίρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ