Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

"Ο γιος του αφέντη των ορφανών"

 "Ο γιός του αφέντη των ορφανών"

Adam Johnson 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 



Το μυθιστόρημα του Τζόνσον αφηγείται την ιστορία του Πακ Τζουν Ντο, ενός αγοριού που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο. Η μητέρα του έχει χαθεί από καιρό κι ο πατέρας του είναι ο αφέντης των ορφανών.

Στη διάρκεια ενός λιμού, ο Πακ Τζουν Ντο και τα ορφανά θα οδηγηθούν στον στρατό. Εκεί εκπαιδεύονται για να πολεμούν τους εχθρούς του έθνους. Ο Τζουν Ντο  ανελισσεται στην ιεραρχία κι αγωνίζεται  να αποδείξει την αφοσίωση του στον δικτάτορα.

Στην προσπάθεια του να επιβιώσει γίνεται στρατιώτης, απαγωγέας, αξιωματικός παρακολούθησης, και  διαπράττει τρομερά εγκλήματα, που θα τον στοιχειώνουν. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ερωτεύεται.


Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο καταλαμβάνει τη βιογραφία του Πακ Τζουν Ντο.

Στο δεύτερο μέρος, μέσα από μια σπονδυλωτή αφήγηση παρακολουθούμε τον ήρωα μας να τον ανακρίνουν και τον βασανίζουν, για να αποσπάσουν πληροφορίες.


Το βιβλίο του Τζόνσον δεν είναι ένα εύκολο βιβλίο. Χρειάζεται υπομονή αλλά δικαιώνει τον αναγνώστη. 

Ο συγγραφέας απεικονίζει ένα κράτος δικτατορικό συνδυάζοντας πραγματικές συνθήκες, στοιχεία παραμυθιού και συναισθηματικές αποχρώσεις των ηρώων. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εν μέρει δυστοπικό μυθιστόρημα. Ο συγγραφέας 

χρησιμοποιεί τον μαγικό ρεαλισμό και δημιουργεί φόβο ακόμα και στα σημεία που κυριαρχεί η τρυφερότητα.


Πρόκειται για ένα τρομακτικό μυθιστόρημα, στο οποίο ο αναγνώστης θα υποφέρει. Οι περιγραφές σοκάρουν, ο κόσμος κρέμεται από μια κλωστή και η υποψία δηλητηριάζει ακόμα και τις πιο δυνατές σχέσεις όπως αυτή της μητέρας με το ίδιο της το παιδί.


Ένα ανάγνωσμα που αξίζει να διαβάσει κανείς!

Μ.Κ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου 

Το συναρπαστικό μυθιστόρημα που απέσπασε βραβείο Πούλιτζερ μας ταξιδεύει στην καρδιά της πιο μυστηριώδους δικτατορίας του κόσμου.

Ο Πακ Τζουν Ντο είναι ο βασανισμένος γιος μιας χαμένης μητέρας και ενός ισχυρού πατέρα, που διευθύνει ένα στρατόπεδο εργασίας για ορφανά παιδιά. Όταν η αφοσίωση και η οξυδέρκειά του αναγνωρίζονται από τους υψηλά ιστάμενους του κράτους, η προοδευτική άνοδος στην ιεραρχία μοιάζει ασταμάτητη. Ο Τζουν Ντο γίνεται επαγγελματίας απαγωγέας· αντιμετωπίζει παγωμένα νερά, σκοτεινές σήραγγες και ανατριχιαστικούς θαλάμους ανακρίσεων. Τολμάει να αντιταχθεί στον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, σε μια προσπάθεια να σώσει τη γυναίκα που αγαπάει, τη θρυλική ηθοποιό Ήλιο Σελήνη.

Ένα συναρπαστικό θρίλερ και συνάμα μια ιστορία χαμένης αθωότητας, Ο γιος του αφέντη των ορφανών σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας χώρας που μαστίζεται από την πείνα, τη διαφθορά και την καθημερινή βαναυσότητα δίχως όμως να λείπουν η συντροφικότητα και οι κλεμμένες στιγμές ομορφιάς και αγάπης.

Ένα λογοτεχνικό επίτευγμα που τοποθετεί τον Άνταμ Τζόνσον ανάμεσα στους σπουδαιότερους συγγραφείς της εποχής μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ