Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Το αίμα των βασιλείων

Η Λάεεν και το μεγαλείο της

Βιβλίο 2 -Το αίμα των βασιλείων - Άγγελος Αναγνωστόπουλος

Από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής

Στο πρώτο μέρος " Το έπος της Λάεεναρ" της σειράς βιβλίων με τίτλο " Η Λάεεν και το μεγαλείο της " ο Άγγελος Αναγνωστόπουλος μας παρουσίασε τη δημιουργία του κόσμου της Λάεεν από την αρχή.Μετά από αυτόν τον  πολλά υποσχόμενο πρόλογο, ήρθε η ώρα για την αναμενόμενη δράση.

Πρωταγωνίστρια σε αυτό το δεύτερο μέρος είναι η νεαρή Τελάνιεν , απόγονος ενός ζευγαριού από διαφορετικές φυλές, της οποίας η μοίρα είναι προδιαγεγραμμένη. Η Τελάνιεν , προσπαθώντας να αποφύγει τον βίαιο πατέρα της ξεκινάει ένα ταξίδι αναζητώντας την μητέρα της που έχει εξαφανιστεί και όλα δείχνουν πως βρίσκεται σε κίνδυνο. Στο ταξίδι της έχει φίλους, συμμάχους,φθονερούς εχθρούς αλλά και απώλειες.Στην πορεία της θα ανακαλύψει πολλά πράγματα για τον εαυτό της, την δύναμή της και το παρελθόν της.

Όταν διάβασα το πρώτο βιβλίο της σειράς, είχα πει πως ένιωθα οτι στα χέρια μου κρατούσα ένα εικονογραφημένο βιβλίο. Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μου και τη χαρά μου όταν εδώ διαπίστωσα πως στο τέλος του κάθε κεφαλαίου υπάρχει ένα σκίτσο το οποίο  περιλαμβάνει μια σύνοψη των όσων έχουν διαδραματιστεί στις προηγούμενες σελίδες. Σκίτσα που έχει επιμεληθεί η Αθηνά Παπαδοπούλου την οποία και αξίζει να αναφέρω και να την συγχαρώ για την φανταστική δουλειά της. Τα σκίτσα έρχονται να συμπληρώσουν τις εικόνες που περιέγραψε ο συγγραφέας  και σχημάτισε ο κάθε αναγνώστης στο μυαλό του με τη φαντασία του. Εξαιρετικό tip και συν στο βιβλίο.Τα λάτρεψα τα σκίτσα!

"Το αίμα των Βασιλείων" είναι ένα βιβλίο φαντασίας, πλούσιο σε εικόνες,δράση, με καταπληκτικές σκηνές μαχών όπως θα περίμενε κανείς αλλά και  κοινωνικά μηνύματα τα οποία δεν περίμενα και με εξέπληξαν ευχάριστα. Ο συγγραφέας βρίσκει την ευκαιρία να θίξει ζητήματα όπως αυτά της ενδοοικογενειακής βίας, το bullying,τον  πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις αλλά και πολιτικά παιχνίδια για την κατάκτηση της εξουσίας εις βάρος πάντα της δημοκρατίας και του κοινού καλού.

Θα συνεχίσω με στοιχεία του βιβλίου που μου άρεσαν. Μου άρεσε η ηρωίδα.Ο τρόπος που χτίστηκε ο χαρακτήρας της. Που άκουγα τις σκέψεις της, που ταλαντεύτηκε στο αν έπρεπε να αποδεχτεί τη μοίρα της ή να παλέψει για να την αλλάξει. Ξετρελάθηκα με μια ανατροπάρα που υπάρχει μετά την μέση του βιβλίου και σε συνδυασμό με τις εικόνες που σας έλεγα πριν και το πώς διάβαζα κινηματογραφικά την σκηνή στο μυαλό μου , έπιασα τον εαυτό μου να αναφωνεί ουάου! Μου άρεσε το τέλος του, που δεν θα σας το αποκαλύψω εννοείται, αλλά αφήνει τον αναγνώστη με μεγάλες προσδοκίες και αγωνία για το επόμενο βιβλίο της σειράς.

Τέλος,θα μου επιτρέψει ο συμπαθέστατος συγγραφέας να αναφέρω πως θεωρώ οτι στους διαλόγους του θέλει λίγη ακόμη δουλίτσα. Ειδικά στα σημεία όπου τα γράμματα και οι συλλαβές επαναλαμβάνονταν όταν κάποιος ήρωας μιλούσε κομπιάζοντας.

Γενικά πρόκειται για ένα τίμιο και αξιόλογο βιβλίο φαντασίας που διάβασα με μεγάλη ευχαρίστηση! Όσοι αγαπάτε τα βιβλία φαντασίας θα το λατρέψετε αλλά κι εσείς που δεν είστε εξοικειωμένοι με το είδος, αξίζει να το αναζητήσετε.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram

Οπισθόφυλλο
Ο πόλεμος στη Λάεεναρ ανάμεσα στον Φάλαμερ και τον Φίομερ μαίνεται, ενώ οι λαοί εξακολουθούν να ματώνουν για τους θεϊκούς ηγέτες τους. Μακριά απ’ τη δίνη της μάχης, σ’ έναν ξένο τόπο, η Τελάνιεν θα αναγκαστεί ν’ αφήσει πίσω την πατρίδα της και να πάρει τον δρόμο της εξορίας. Όσο θα ταξιδεύει, τα λάβαρα του πολέμου θα την πλησιάζουν, προκαλώντας την να πάρει θέση σε μία διαμάχη που η ίδια θέλει να αποφύγει. Θα μπορέσει, όμως, να φτάσει στον προορισμό της χωρίς να γίνει αυτό που απεχθάνεται;

Το αίμα των βασιλείων είναι το δεύτερο από μια σειρά βιβλίων υπό τον γενικό τίτλο “Η Λάεεν και το μεγαλείο της”

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ