Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Η κίτρινη δακτυλήθρα

Η κίτρινη δακτυλήθρα - Δημήτρης Κέρτης

Από τις εκδόσεις Αγγελάκη

Μια σειρά από κλοπές και ληστείες λαμβάνουν χώρα σε μια επαρχιακή πόλη και φέρνουν τα πάνω κάτω στην τοπική κοινωνία. Οι κάτοικοι αναστατώνονται, η αστυνομία είναι σε επιφυλακή και ο Τύπος δεν μπορεί όπως είναι φυσικό να μείνει κι αυτός αμέτοχος.

Ο Δημήτρης Κέρτης ( ψευδώνυμο) μετά από μια σειρά μυθιστορημάτων των οποίων οι περιλήψεις φαίνονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και σας προκαλώ να τις αναζητήσετε, μου φαίνεται ένας άνθρωπος που δεν μένει αποστασιοποιημένος από τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω του.Παρατηρεί τις ανθρώπινες ανησυχίες και συνήθειες και γράφει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, που θα σας καταπλήξει.

Όπως λέει κι ο ίδιος στην εισαγωγή του βιβλίου " Ορισμένα πράγματα της καθημερινής μας ζωής είναι πολύ ασήμαντα και χωρίς κανένα ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα μια καρέκλα,ένα ζευγάρι κάλτσες,μια δακτυλήθρα και πολλά άλλα ακόμα.Αυτά τα ασήμαντα ,όμως, μπορεί να παίξουν έναν κομβικό ρόλο και να λύσουν το μυστήριο μιας κλοπής, μιας ληστείας ή ακόμη και ενός φόνου."

Γιατί πόσες φορές δεν το έχουμε συναντήσει, η απάντηση στους πιο πολύπλοκους γρίφους να είναι τόσο απλή και τόσο προφανής και πολλές φορές τόσο ορατή που να την προσπερνάμε.

Η κίτρινη δακτυλήθρα είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα ευχάριστο,απολαυστικό και περισσότερο διασκεδαστικό από τα άλλα του είδους. Δεν περιγράφονται σκληρές σκηνές ούτε άγρια εγκλήματα. Οι καταζητούμενοι έχουν κι αυτοί ανθρώπινη υπόσταση, οι ήρωες είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, όλοι κάνουν λάθη εις βάρος των εργασιών που καλούνται να εκτελέσουν. 

Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι το πλέξιμο των ιστοριών και η φυσικότητα των διαλόγων. Ο αναγνώστης παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των ληστών και τις έρευνες της αστυνομίας και νιώθει πως βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από όλους κι απλά αναμένει να δει την ιστορία να εξελίσσεται.

Το βιβλίο έχει μυστήριο και αγωνία τα οποία όμως προκαλούνται αβίαστα και με έναν τελείως διαφορετικό και απροσδόκητο τρόπο από άλλα συνηθισμένα αστυνομικά.

Πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο μυθιστόρημα που θα σας κρατήσει μια υπέροχη συντροφιά.Θα σας εκπλήξει,θα σας εξιτάρει και θα ξυπνήσει μέσα σας το αστυνομικό δαιμόνιο. Ιστορίες καθημερινές που θα μπορούσαν να συμβούν στον καθέναν μας και αυτό είναι θεωρώ το ατού αυτού του βιβλίου.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram

Οπισθόφυλλο
Απίθανα γεγονότα κάνουν άνω κάτω την καθημερινότητα μιας ολόκληρης πόλης αναστατώνοντας την ήρεμη ζωή των κατοίκων της. Σημαντικά πρόσωπα, εφοπλιστές, βιομήχανοι, επιχειρηματίες βρίσκονται μπλεγμένοι χωρίς να το καταλάβουν, αλλά το δυνατό παιχνίδι γίνεται από απλούς ανθρώπους που ασχολούνται με ψησταριές, πιτσαρίες, ασφάλειες και με το εμπόριο. Ένας δαιμόνιος δημοσιογράφος, δύο όμορφα κορίτσια και ο ανιψιός του Αστυνομικού Διοικητή προσπαθούν να ξετυλίξουν ένα κουβάρι "βελούδινων" κλοπών και ληστειών που έχουν κάνει να τρέχει με σειρήνες όλο το Αστυνομικό Σώμα της πόλης. Ευτυχώς όμως που υπάρχει η κίτρινη δακτυλήθρα!!!
Ευρηματικό, διασκεδαστικό! Μην το χάσετε! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ