Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Θα σε Καλύψω

Θα σε Καλύψω - Βάϊος Κουκκόνης

Από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη


Το βιβλίο αυτό το περίμενα πως και πως και μόλις έφτασε στα χέρια μου , δεν μπορούσα να περιμένω , ήθελα οπωσδήποτε να το διαβάσω. Έχοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων από το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα " Μόνος μαζί σου" ήμουν σίγουρη πως θα διάβαζα ακόμα ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα. Και , ειλικρινά, δεν έπεσα έξω.


Σε αυτό το δεύτερο μυθιστόρημά του, ο Βάϊος Κουκκόνης , κάνει ένα λογοπαίγνιο στον τίτλο με το όνομα μιας από τις πρωταγωνίστριες του βιβλίου , κάτι που δεν αναγνώρισα από την αρχή αλλά προσωπικά θεωρώ εξαιρετικά ευφυές. Ευφυές είναι όλο το βιβλίο , από την πλοκή του μέχρι τη δομή του και την εξέλιξή του και φυσικά το τέλος του. Απρόσμενο και ανατρεπτικό.

Ο συγγραφέας καταπιάνεται για ακόμα μια φορά με σκληρά κοινωνικά ζητήματα αλλά τολμάει να πρωτοτυπήσει και να διηγηθεί μια ιστορία διαφορετική από αυτές που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα. Ωστόσο δεν διστάζει και πάλι να αγγίξει δύσκολα θέματα και να τα αποδώσει με σεβασμό αλλά και ειλικρίνεια.

Στο βιβλίο θα γνωρίσουμε το Γιώργη, την Καλυψώ, τη Ζέτα που τους ενώνει η ανάγκη τους για ελευθερία αλλά και άλλα στοιχεία που φανερώνονται στην πορεία.
Θα συναντήσουμε την Ερατώ, τον Κίμωνα και τον Ιανό που θα παίξουν και αυτοί ρόλο καταλυτικό. Χαρακτήρες που άλλους τους αγαπάς και τους συμπονάς κι άλλους τους μισείς αλλά όλοι τους ολοκληρωμένοι και πλασμένοι με αληθοφάνεια.

Η ελευθερία είναι το βασικό ζητούμενο των πρωταγωνιστών που την κυνηγούν προσπαθώντας να ξεφύγουν από δεσμά ,φανερά αλλά πολλές φορές και κρυφά.

" Τα όνειρά σου δεν τα στηρίζεις σε ξένα χέρια...Είναι πλαστικά. Λυγίζουν εύκολα και πέφτουν. Τα όνειρα γίνονται χρυσάφι όταν τα εμπιστεύεσαι στις δυνάμεις που κρύβεις στην ψυχή, στην καρδιά."

Το βιβλίο είναι βαθιά κοινωνικό, αφήνει όμως μια επίγευση μυστηρίου. Έχει ένταση κι ενδιαφέρον από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα χωρίς να κουράζει και χωρίς να κάνει σε καμία στιγμή της ανάγνωσης κοιλιά. Ταρακουνάει και προβληματίζει τον αναγνώστη και σίγουρα παραδίδει μαθήματα ζωής αλλά προκαλεί και πολλά ερωτηματικά , σχετικά με τις αληθινές αξίες της ζωής και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο Βάϊος Κουκκόνης, φαίνεται να μην έχει αφήσει τίποτα στην τύχη. Χρησιμοποιεί απέραντη φαντασία, προσεγμένο λεξιλόγιο, όμορφες εκφράσεις , παραστατικές περιγραφές και μαγεύει το αναγνωστικό κοινό με το συγγραφικό του ταλέντο.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram

Οπισθόφυλλο

Μια απόπειρα δολοφονίας! Ένα πιστόλι πάνω στο τραπέζι και τρεις ζωές που προσπαθούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους! Ο Γιώργης, η Ζέτα και η Καλυψώ είναι τρεις άνθρωποι που θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πεπρωμένο τους και με δύσκολες καταστάσεις όπου χωρίς να το γνωρίζουν οι αποφάσεις τους θα επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή των υπολοίπων. Τι κοινό έχουν; Ποιο στοιχείο τούς ενώνει; Ποια σκοτεινά μυστικά εναντιώνονται στις φιλοδοξίες τους;

Τα όνειρα είναι σαν τα κάστρα! Πριν τα κατακτήσεις πρέπει πρώτα να τα πολιορκήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ