Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

"Η γενιά του αίματος και της οργής"

 "Η γενιά του αίματος και της οργής "


Η Ορίσα, το βασίλειο της μαγείας, είναι ένα φανταστικό μέρος στη Νιγηρία. Η μητέρα της Ζέλι παντρεύτηκε έναν θνητό, όμως η ίδια ήταν μάγισσα, καθώς μπορούσε να αναστήσει νεκρούς και να ελέγξει τα στοιχεία της φύσης. Ένα βράδυ όλοι οι μάγοι της Φυλής δολοφονήθηκαν από τον βασιλιά Σαραν. Η Ζέλι βλέπει ότι χάνει το δικαίωμα στη μαγεία και στην προσπάθειά της να την αποκαταστήσει και να εκδικηθεί θα ξεκινήσει ένα ταξίδι με τον αδερφό της και την πριγκίπισσα Αμάρι. Το κόστος αυτής της αναζήτησης θα είναι μεγαλύτερο από ό,τι υπολόγισε.


Στο μυθιστόρημα αυτό η συγγραφέας εμπνέεται από τη μυθολογία της Δυτικής Αφρικής και από το κίνημα Black lives matter. Το βιβλίο είναι γεμάτο από την Αφρικανική κουλτούρα. Ακόμη και τα ονόματα είναι προσεκτικά επιλεγμένα. Μέσα από μία καλά σχεδιασμένη περιπέτεια τονίζει τις φυλετικές διαφορές, τη γενοκτονία και τους διωγμούς ενός λαού, την υποδούλωση, την υποταγή και τη σκλαβιά των μαύρων στη διάρκεια της ιστορίας. Το βιβλίο μεταδίδει ένα ηχηρό μήνυμα ότι η εξουσία πολλές φορές συνοδεύεται από βία και ότι η ελευθερία για όλους είναι η καλύτερη λύση για αυτόν που βρίσκεται στο βάθρο της εξουσίας. Ο ρατσισμός και η καταπίεση προκαλούν μόνο αρνητικές καταστάσεις, θέση που η συγγραφέας δε διστάζει να το βροντοφωναξει. Αν και είναι το πρώτο βιβλίο της, φαίνεται πολλά υποσχόμενη. Σας το προτείνω!!!

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Instagram


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ.

ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.

ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ.

Έχοντας αποσπάσει κριτικές πέντε αστέρων, το εμπνευσμένο από την παράδοση της Δυτικής Αφρικής πρώτο μυθιστόρημα φαντασίας της Τόμι Αντεγιέμι που εκτοξεύτηκε στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ των New York Times, δίνει πνοή σε έναν κόσμο μαγείας και κινδύνου, αποτελώντας ιδανικό ανάγνωσμα για τους φανατικούς θαυμαστές των βιβλίων Αγώνες Πείνας (Hunger Games), Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (The Lord of the Rings) και Παιχνίδι του Στέμματος (Game of Thrones). (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Η Ζελί Αντέμπολα θυμάται την εποχή που στο βασίλειο της Ορίσα η μαγεία ήταν αποδεκτή. Οι Πυράκτιοι εκτόξευαν φλόγες. Οι Παλίρριοι μαγνήτιζαν κύματα και η Ανιμίστρια μητέρα της Ζελί καλούσε ψυχές νεκρών.

Τα πάντα όμως άλλαξαν τη νύχτα που η μαγεία χάθηκε. Υπό τις διαταγές ενός ανελέητου βασιλιά, οι μάγοι εκτελέστηκαν, αφήνοντας τη Ζελί χωρίς μητέρα και τον λαό της Ορίσα χωρίς ελπίδα.

Τώρα η Ζελί έχει μια μοναδική ευκαιρία να επαναφέρει τη μαγεία και να πλήξει τη μοναρχία. Με τη βοήθεια μιας ανυπότακτης πριγκίπισσας, η Ζελί πρέπει να καταφέρει να ξεπεράσει σε πονηριά και δύναμη τον πρίγκιπα διάδοχο, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εξαλείψει τη μαγεία δια παντός.

Οι κίνδυνοι ελλοχεύουν σε κάθε γωνιά της Ορίσα, όπου οι λουοπαρδάλεις του χιονιού τριγυρνούν σε αναζήτηση λείας και τα εκδικητικά πνεύματα καραδοκούν στις θάλασσες. Ωστόσο, η ίδια η Ζελί μπορεί να αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο απ' όλους, καθώς αγωνίζεται να ελέγξει τις δυνάμεις της αλλά και τα ολοένα δυνατότερα συναισθήματά της για τον εχθρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ