Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Εικόνες


Όχι πες, αν έπρεπε να διαλέξεις ένα από αυτή τη Σειράρα " εικόνες" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη ποιό θα επέλεγες; Δύσκολο , το ξέρω. Και γιατί να διαλέξεις μόνο ένα αφού μπορείς να τα αποκτήσεις όλα.



Εγώ , έχω τα

1. "Δεινόσαυροι και Προϊστορία"




2. "Ο Κόσμος των Ζώων"

 και

3. " Η θάλασσα"





Και πραγματικά τα παιδιά μου τα λάτρεψαν.

Μπορεί να λέει οτι απευθύνεται σε ηλικίες 7+ αλλά εγώ βρήκα την ευκαιρία να μιλήσω και στα μικρότερα παιδιά μου, για τα ζώα, τα ζώα της θάλασσας και τους δεινόσαυρους, να δουμε τις εικόνες, να μάθουμε πληροφορίες και στο τέλος να διασκεδάσουμε με τις δραστηριότητες που υπάρχουν στις τελευταίες σελίδες. Ειλικρινά πιστεύω πως τα βιβλία αυτής της σειράς δεν έχουν ηλικία.

Άλλωστε, αυτά δεν είναι βιβλία που θα τα ανοίξεις μια φορά και μετα θα μείνουν στην βιβλιοθήκη να σκονίζονται. Είναι βιβλία που θα τα ανοίγουν τα παιδιά μας συνέχεια, για να εμπλουτίζουν  τις γνώσεις τους γύρω από το θέμα που τους ενδιαφέρει. Με το σκληρό εξώφυλλο και την προσεγμένη έκδοση είμαι σίγουρη πως πρόκειται για μια ανθεκτική συλλογή που θα ευχαριστηθούν μικροί αλλά και μεγάλοι.

Βιβλία για ατελείωτες ώρες ανάγνωσης αλλά και ψυχαγωγίας. Βιβλία που θα αποτελέσουν μια ευκαιρία για συζητήσεις με τα παιδιά μας αλλά και για να περάσουμε δημιουργικό και ουσιαστικό χρόνο μαζί τους. Βιβλία που θα  δώσουν απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματα τους  αλλά και πληροφορίες σχετικές με το εκάστοτε θέμα. 

Από την ίδια σειρά κυκλοφορούν τα παρακάτω

4. Το Διάστημα

5. Το Ανθρώπινο Σώμα

6. Η Μουσική

7. Η Μυθολογία

8. Ο Πλανήτης Γη

9.Οι Τέχνες.

Βρες αυτό ή αυτά που σε ενδιαφέρουν περισσότερο και βουρ στη γνώση!

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook  και στο Instagram

Οπισθόφυλλα

Τώρα τα παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να ανακαλύψουν όλα τα μυστικά της προϊστορίας. Οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν τα πάντα για τους δεινόσαυρους και τα άλλα προϊστορικά ζώα, για τα απολιθώματα, για τη ζωή και τις συνήθειες των πρωτόγονων ανθρώπων, καθώς και για τους πρώτους οικισμούς. 

Μπορούν να ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο των ζώων. Οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν τα πάντα για τα κατοικίδια και τα άγρια ζώα, για τα πουλιά, τα ψάρια και τα ερπετά, ακόμα και για τα έντομα και τα όστρακα. 

Μαθαίνουν για τα θαλάσσια ζώα και φυτά, για το πόσο σημαντική είναι η θάλασσα για την ανθρώπινη ζωή και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από την ανθρώπινη δραστηριότητα.


Με απλά κείμενα και πολύχρωμη εικονογράφηση, οι προϊστορικοί χρόνοι ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών και αποκαλύπτουν όλα τα μυστικά τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ