Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Η Χάοτσι και το κλειδί του Πέτρινου Παλατιού.


Η Χάοτσι και το κλειδί του Πέτρινου Παλατιού.

Βιβλίο 1 , Η Τριλογία της Αναγέννησης 

 Emily Xiwti 

Από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής 

Συγγραφικό ντεμπούτο για τη νεαρή Αιμιλία Χιώτη με μια ιστορία που διαβάζεται ευχάριστα,σαν παραμύθι ,από εφήβους, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ( χμμμ...ναι σε εμένα αναφέρομαι) 

Η Χάοτσι είναι μια μικρή πολεμίστρια.Δεν της αρέσει να φοράει φουστάνια ούτε να φτιάχνει τα μαλλιά της.Δεν έχει σκοπό να γνωρίσει ένα αγόρι και να παντρευτεί. Είναι διαφορετική από τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της. Είναι μια μικρή τοξοβόλος που μάχεται για την προστασία των αδυνάτων και πρεσβεύει την ελευθερια.Ένα κορίτσι που ζει το σήμερα μα ονειρεύεται το αύριο. 

Ιδιαίτερα συμπαθής σε εμένα η μικρή πρωταγωνίστρια. Θαρραλέα και ατρόμητη, με τσαγανό όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι μια ηρωίδα ενός βιβλίου φαντασίας. Μα και με μία αθωότητα όπως ακριβώς ταιριάζει σε ένα κορίτσι της ηλικίας της. Ένα κορίτσι που σπάει τα στερεότυπα που υπάρχουν ακόμα και σε έναν φανταστικό κόσμο. 

Βυθίστηκα στον κόσμο που δημιούργησε η συγγραφέας, χαρίζοντας στον αναγνώστη όμορφες εικόνες χωρίς όμως να κουράζει με περιττές περιγραφές. 

Πρόκειται για ένα βιβλίο φαντασίας που περιλαμβάνει Τοξότες και Σαμουράι, Πριγκιπες και Βασιλείς, άγρια θηρία,σοφους Μάγους και μυστηριώδη πνεύματα. 

Ένας συνδυασμός περιπέτειας και μυστηρίου. Θρύλοι και μύθοι που μπερδεύονται με την πραγματικότητα .Απαντήσεις που πρέπει να δωθούν για ένα παρελθόν που στοιχειώνει το παρόν καθώς και γρίφοι που ζητούν λύση συνθέτουν ένα όμορφο αναγνωστικό ταξιδι. 

Ο αναγνώστης συντροφεύει την Χάοτσι στην περιπέτειά της και συμμετέχει με όλες του τις αισθήσεις. Σίγουρα ένας έφηβος  θα ταυτιστεί με την ηρωίδα ή με κάποιον άλλο χαρακτήρα του βιβλίου και πιθανώς να βρει σε αυτούς πολλά στοιχεία του εαυτού του. 

Ένα βιβλίο φαντασίας για τη δύναμη της φιλίας, την εμπιστοσύνη και την ομαδικότητα.Για την μοίρα που είναι προδιαγεγραμμένη και δεν μπορεί να αποφύγει κανεις μα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να την αποδεχτεί και να την ακολουθήσει. 

Ένα πρώτο μέρος μιας τριλογίας που με άφησε με τις καλύτερες των εντυπώσεων και με αγωνία για τη συνέχεια της ιστορίας.
Από μια νεαρή συγγραφέα που αποδεικνύεται πολύ ταλαντούχα.Τέτοιες πένες αποτελούν την ελπίδα για την άνθιση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 

Ρ.Σ.

Οπισθόφυλλο 

Η νεαρή Χάοτσι μαζί με την παρέα της και τις υπόλοιπες ομάδες παιδιών που έπαιζαν στο πυκνό δάσος, έρχονται αντιμέτωποι με ένα θηρίο που τους κατατροπώνει. Ύστερα από πέντε χρόνια, καθώς οι δρόμοι τους χωρίστηκαν, η Χάοτσι εκπαιδευμένη από έναν άγνωστο δάσκαλο βάζει στόχο να πετύχει αυτό που πάντα ήθελε. Να γίνει μία πολεμίστρια που θα σταθεί στο πλευρό του αφέντη Σάο Λαν. Όταν ο δάσκαλος Γουέι την αποχαιρετά για το μακρινό του ταξίδι την αφήνει στα χέρια του διοικητή Κουάν. Όμως στην πορεία καθώς η Χάοτσι μετακομίζει στο Πέτρινο Παλάτι αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα και υπηρέτες να εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν ίχνη. 

Έτσι η Χάοτσι αρχίζει να μπλέκεται στην υπόθεση αυτή, όμως ανακαλύπτει πως το παρελθόν της την κοίτα κατά μέτωπο. Ωστόσο ο σταβλίτης γέρος Ποκ τη συμβουλεύει να ενώσει την παλιά της παρέα για να ολοκληρώσει τον σκοπό της. Με την κρίση της όμως θα καταφέρει να το κάνει ή θα χρειαστεί να διακινδυνεύσει τη ζωή της για να βρει τον υπαίτιο; Ποιο είναι λοιπόν αυτό το κλειδί που θα ξεκλειδώσει όλο αυτό το μυστήριο;

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Χώρα του Χιονιού

Η Χώρα του Χιονιού - Yasunari Kawabata Από τις Εκδόσεις Άγρα  Μετάφραση από τα Ιαπωνικά: Παναγιώτης Ευαγγελίδης