Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

10 ΙΔΕΕΣ για να αλλάξουμε τον κόσμο με ΚΑΛΟΣΥΝΗ &10 ΙΔΕΕΣ για να σώσουμε τον ΠΛΑΝΗΤΗ

10 ΙΔΕΕΣ για να αλλάξουμε τον κόσμο με ΚΑΛΟΣΥΝΗ - Eleonora Fornasari
 &
10 ΙΔΕΕΣ για να σώσουμε τον ΠΛΑΝΗΤΗ - Giuseppe D'Anna

Εικονογράφηση : Clarissa Corradin

Από τις Eκδόσεις ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ 

Αν θες ο κόσμος να αλλάξει , ξεκίνα πρώτα από εσένα. Αν θες τα παιδιά σου να γίνουν καλοί άνθρωποι , δείξε τους τον τρόπο. 

Από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφορούν δύο βιβλία που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους γονείς να δείξουν τρόπους στα παιδιά τους για να βελτιώσουν τον εαυτό τους, να φροντίσουν το περιβάλλον και να κάνουν τον κόσμο καλύτερο! Γιατί αν κάποιος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο τότε αυτά είναι σίγουρα τα παιδιά. 

10 ιδέες για να αλλάξουμε τον κόσμο με καλοσύνη 

Δέκα τρόποι , με απλά λόγια για το πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Γιατί η καλοσύνη είναι σημαντική και αποτελεί τον μόνο τρόπο για να βελτιωθεί τούτος ο κόσμος.Η καλοσύνη που πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινάει από τον εαυτό μας αλλά να συνεχίζεται προς τον διπλανό μας. Την οικογένεια μας, τους φίλους μας, τα ζώα, τους συνανθρώπους μας. 

Λέξεις όπως " ευχαριστώ", " παρακαλώ" " συγγνώμη" , αλλά και πολλές φορές χωρίς να πούμε καν κάτι, ένα απλό χαμόγελο μπορεί να είναι αρκετό για να κάνει τη διαφορά. 

Οπισθόφυλλο
Γνωρίζεις ότι μικρές καθημερινές πράξεις μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο; Ο κόσμος μας σήμερα χαρακτηρίζεται από την εξέλιξη και την τεχνολογία, που προσφέρουν πολλές δυνατότητες. Η ζωή μας έχει γίνει έντονη, διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα, όμως κάτι λείπει. Κινούμαστε με γρήγορους ρυθμούς και συχνά ξεχνάμε τους γύρω μας. Σίγουρα χρειαζόμαστε λίγη παραπάνω καλοσύνη. Ξέρεις πόσο εύκολο είναι: • να χρησιμοποιείς τις «μαγικές λέξεις»; • να κάνεις δημιουργικά δωράκια σε όσους αγαπάς; • να φέρεσαι στους γύρω σου όπως θα ήθελες να σου φερθούν; Στο βιβλίο αυτό θα βρεις δέκα ιδέες για απλές, καθημερινές πράξεις που μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές μας. Ήρθε η ώρα για αλλαγή! Η ώρα για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο! 

10 ιδέες για να σώσουμε τον πλανήτη 

Πραγματικά αυτό το βιβλίο το θεωρώ πολύ ξεχωριστό. Η ανακυκλωση, η εξοικονόμηση της ενέργειας, του νερού, η προστασία των ζώων και των φυτών με όμορφο και απλουστευμένο τρόπο δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί καλύτερα και καταλληλότερα για τα παιδιά. Ο ρόλος της μέλισσας, η ανάγκη για λιγότερη χρήση πλαστικού και άλλα πολλά και χρήσιμα θα βρει κανείς στις σελιδες αυτού του υπέροχου βιβλίου! 

Φυσικά , θέλω να πω , πως όλα τα παιδικά βιβλία που διαβάζω με τα παιδιά μου , θεωρώ πως πρωτίστως περνάνε μηνύματα και για τους μεγάλους.Ειδικά τα συγκεκριμένα θα μπορούσαν να διαβαστούν και από όλους εμάς και να διδάξουν σε όλους πράγματα για μια καλύτερη ζωή, έναν καλύτερο κόσμο και έναν ομορφότερο πλανήτη! 

Τα διάβασα, τα αγάπησα και σας τα προτείνω ! 

Οπισθόφυλλο
Γνωρίζεις ότι μικρές καθημερινές πράξεις μπορούν να σώσουν τον πλανήτη; Στις μέρες μας ο πλανήτης μας υποφέρει και χρειάζεται κάθε δυνατή βοήθεια. Καθημερινά απειλείται από πολλά πράγματα, όμως ο καθένας από εμάς μπορεί να τον βοηθήσει, είτε είναι μεγάλος είτε είναι μικρός! Ξέρεις πόσο εύκολο είναι: • να φτιάξεις μια όαση για τις μέλισσες; • να πάρεις «μαύρη ζώνη» στην ανακύκλωση; • να χρησιμοποιείς ξανά και ξανά αντικείμενα με τον πιο ευφάνταστο τρόπο; Στο βιβλίο αυτό θα βρεις δέκα ιδέες για απλές, καθημερινές πράξεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τη Γη. Ήρθε η ώρα για αλλαγή! Η ώρα για να σώσουμε τον πλανήτη μας!

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ