Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Υπάρχει ένας τίγρης στο τρένο

 Υπάρχει ένας τίγρης στο τρένο - Mariesa Dulak

Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Εικονογράφηση : Rebecca Cobb

Μετάφραση : Μάνος Μπονάνος 

Ηλικία : 4+



Μια τίγρης , πελώριοι κροκόδειλοι, τρεις ιπποπόταμοι, κάτι γουρουνάκια κι άλλα πολλά,απίθανα και συναρπαστικά συνέβησαν στη διαδρομή με το τρένο μέχρι την παραλία.

Ο μπαμπάς όμως δεν πήρε χαμπάρι. Ήταν όλη την ώρα σκυμμένος μπροστά στο κινητό του κι έχασε όλη την πλάκα και την δράση. 

Το βιβλίο είναι αλληγορικό και κατά τη γνώμη μου απευθύνεται πιο πολύ στους γονείς παρά στα παιδιά. Στους γονείς, που αφοσιωμένοι στις δουλειές τους και στα ενδιαφέροντά τους , χάνουν την ουσία. Είναι γεγονός πως όσο μεγαλώνουμε χάνουμε τη φαντασία μας και αυτό δημιουργεί το μεγαλύτερο χάσμα με τα παιδιά μας.

Από το βιβλίο μου άρεσε η εικονογράφηση, το μήνυμα που περνάει και τα μικρά κείμενα με ομοιοκαταληξία που το κάνουν προσιτό και σε παιδιά μικρότερης ηλικίας.  

«Δεν έχεις πιθανότητα καμία

να μαντέψεις τι έγινε στο ταξίδι μας στην παραλία!

Ένας τίγρης με ψηλό καπέλο 

ήρθε και κάθισε δίπλα μου!

Ένα βιβλίο τρυφερό και συγκινητικό που θα βοηθήσει τα παιδάκια μας να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να εκφράσουν την επιθυμία τους και την ανάγκη τους για περισσότερη προσοχή και μεγαλύτερη συμμετοχή στα δικά τους ενδιαφέροντα. 

Γιατί τα παιδάκια μας μεγαλώνουν και δεν θα είναι πάντα μικρά. Ας απολαύσουμε μαζί τους όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε μέχρι να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν.

#παιδικα

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο

Ένα παιδί επιβιβάζεται στο τρένο μαζί με τον μπαμπά του, ο οποίος δεν σηκώνει τα μάτια από το τηλέφωνο του. Έτσι δεν παρατηρεί ότι στο τρένο ανεβαίνει επίσης… ένας τίγρης. Κι έπειτα τρεις ιπποπόταμοι, ένα τσούρμο κροκόδειλοι, μια μαμά με τα γουρουνάκια της και δύο σκυλάκια παγκ! Πανδαιμόνιο ξεσπάει στο βαγόνι, κι ο τίγρης αγριεύει… Όμως ο μπαμπάς; Θα πάρει ποτέ χαμπάρι τι συμβαίνει γύρω του;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τεχνητή Νοημοσύνη & Φιλοσοφία για όλους

  Τεχνητή νοημοσύνη και Φιλοσοφία για όλους Από τις Eκδόσεις ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ Φιλοσοφία και τεχνητή νοημοσύνη. Δύο θέματα που με ενδιαφέρουν πολ...