Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Εγώ και ο Κόσμος

Εγώ και ο Κόσμος - Marie G. Rohde

Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 


Τα παιδιά συνέχεια ρωτάνε. Είναι η φύση τους τέτοια. Θέλουν να μαθαίνουν, να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν τον κόσμο. 

Το βιβλίο Εγώ και ο Κόσμος, μέσα από μικρές ερωτήσεις που όλα τα παιδιά έχουν κάποια στιγμή ρωτήσει, δείχνουν που είναι η θέση μας μέσα στον κόσμο. 

Από τον μικρόκοσμο του δωματίου μας και του σπιτιού μας μέχρι την απεραντοσύνη του σύμπαντος. Ένα βιβλίο έκπληξη ! Με μικρά κείμενα και ζωηρά χρώματα. 

Μια μαύρη γάτα κρύβεται κάτω από το τραπέζι. Που βρίσκεται όμως? Η απάντηση εξαρτάται από την οπτική γωνία που το βλέπει ο καθένας. Φυσικά βρίσκεται μέσα στο σπίτι, που βρίσκεται μέσα στην πόλη , που βρίσκεται μέσα στην χώρα και που καταλαβαίνεται που πάει όλο αυτό. 

Μια καλή ευκαιρία όχι μόνο να εξερευνήσουμε τον κόσμο αλλά και να αντιληφθούμε την θέση μας στο περιβάλλον και το σύμπαν. Μια ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα αυτά που μας ενώνουν μέσα από πολύ φαντασία και ζωντανή εικονογράφηση!

"Μια πολύχρωμη , ευχάριστη και παιχνιδιάρικη εξερεύνηση του κόσμου και της θέσης μας μέσα σε αυτόν"

Όταν κλείσαμε την τελευταία σελίδα του βιβλίου, τα παιδιά μου έμειναν με το στόμα ανοιχτό και αυτήν την έκπληξη στα πρόσωπά τους δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Θέλανε οπωσδήποτε να το διαβάσουμε από την αρχή και η δεύτερη ανάγνωση ήταν μια διαφορετική ξεχωριστή εμπειρία!

Κατάλληλο για παιδιά 3+

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο

Πού είναι η γάτα; Λοιπόν, εξαρτάται από το πώς το βλέπεις. Η άτακτη τριχωτή φίλη μας είναι κάτω από το κουτσό τραπέζι. Βρίσκεται όμως ταυτόχρονα και πάνω στο μπλε χαλί, μέσα στο κίτρινο δωμάτιο του ροζ σπιτιού, που βρίσκεται δίπλα στο πολύβουο πάρκο της πυκνοκατοικημένης πόλης, και φυσικά μέσα στον Γαλαξία μας! Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τη θέση τους μέσα στον ευρύτερο κόσμο και θα θυμίσει στους μεγάλους ότι ακόμα κι όταν είμαστε χώρια, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι.

#παιδικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ