Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Το χρώμα του κενού

Το χρώμα του κενού - John Dougherty 

Εικονογράφηση: Thomas Docherty

Απόδοση : Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου

Από τις εκδόσεις Desyllas 

Ηλικία 4+


Το χρώμα του κενού είναι μια διαφορετική ιστορία  από αυτήν που ξέρουμε μέχρι τώρα, με έναν λαγό και μια χελώνα.

Τον λαγό και τη χελώνα τους συνδέει μια δυνατή φιλία. Παρόλο που είναι τόσο διαφορετικοί , περνάνε τον περισσότερο χρόνο τους μαζί, παίζουν και γελάνε. 

Μια μέρα ο λαγός φεύγει ξαφνικά. Η χελώνα δεν πρόλαβε να τον αποχαιρετήσει, δεν ξέρει για ποιο λόγο έφυγε και ένα γκρίζο κενό δημιουργείται μέσα της και την ακολουθεί παντού γενίζοντάς την θλίψη.

"Στη ζωή δεν πάνε πάντα όλα ωραία και καλά. Μπορεί να τύχει κάποιος να φύγει ξαφνικά. Και άλλος φεύγει απ'τη ζωη. Άλλος απ'το σχολείο. Φίλοι μας αγαπημένοι. Δίχως να μας πούνε αντίο."

Τι μπορεί να κάνει για να δώσει χρώμα στο κενό αφού δεν μπορεί πια να το διώξει; Μπορεί να το γεμίσει αναμνήσεις χρωματιστές και να το έχει πάντα στην καρδιά της.

Ένα βιβλίο για την απώλεια. Ένα δύσκολο θέμα για να συζητήσουμε με τα παιδι  μας αλλά κι ένα καλό μάθημα ακόμα και για εμάς τους ίδιους.

Συγκινητικό βιβλίο αλλά τρυφερό,χρωματιστό και αισιόδοξο.

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Τι μπορεί να κάνει μια χελώνα όταν ο καλύτερός της φίλος… εξαφανίζεται; Ο Χερτλ ο λαγός γίνεται καπνός αφήνοντας πίσω μόνο μια σκοτεινή, άδεια τρύπα στον αέρα. Κι η Μπερτλ απελπίζεται. Πώς μπορεί να γεμίσει αυτό το αίσθημα του κενού και να ξαναφέρει πίσω τον φίλο της; Κι αν δεν μπορεί; Το δυνατό και συγκινητικό κείμενο συνδυάζεται τέλεια με τη ζεστή εικονογράφηση, σε μια στοχαστική και ευαίσθητη προσέγγιση για την απώλεια, την αποδοχή της και τη συνέχιση της ζωής.

#παιδικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ