Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

"Μαθαίνω την ΑΛΦΑΒΗΤΑ ζωγραφίζοντας" και " Καλωσορίζω στο Νηπιαγωγείο τις Γιορτές"

"Μαθαίνω την ΑΛΦΑΒΗΤΑ ζωγραφίζοντας" και

"Καλωσορίζω στο Νηπιαγωγείο τις ΓΙΟΡΤΕΣ"

Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  


Ο 4χρονος γιος μου , πήγε φετος στο προνήπιο. Η περίοδος προσαρμογής τελείωσε , όμως το άγχος παραμένει μεγάλο. Κυρίως από εμάς τις μαμάδες , που αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι τα μωράκια μας μεγάλωσαν και ξεκίνησαν το ταξίδι τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Γνωρίζω πως ο ρόλος μας σε αυτήν τη χρονική στιγμή είναι καθαρά υποστηρικτικός. Σε καμία περίπτωση δεν πιέζουμε τα παιδιά μας γιατί πιθανότατα θα φέρουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Πώς όμως μπορούμε να βοηθήσουμε τα μικράκια μας που διψούν για γνώσεις? Που επιθυμούν να μάθουν κάτι παραπάνω? Που ζητούν να ασχοληθούν και στο σπίτι με ασκησούλες προγραφής ,να ζωγραφίσουν και να μάθουν τα γράμματα τις αλφαβήτου αλλά και τις γιορτές και εθνικές επετείους της χώρας μας.

Τα δύο αυτά " μαγικά" βιβλιαράκια έρχονται από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος για να βοηθήσουν τις αγχωμένες μανούλες και τα ανήσυχα μυαλουδάκια των παιδιών μας.

Μαθαίνω την ΑΛΦΑΒΗΤΑ ζωγραφίζοντας

Για παιδιά ηλικίας 4+

Μια πρωτότυπη πρόταση δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Μπορεί ένα βιβλίο να φέρει τα παιδιά σε πρώτη επαφή με τα γράμματα της αλφαβήτας,ενώ παράλληλη τα βοηθάει να καλλιεργήσουν βασικές δεξιότητες,όπως η λεπτή κινητικότητα και ο οπτικοκινητικός συντονισμός;

Ναι,μπορεί και το "Μαθαίνω την αλφαβήτα ζωγραφίζοντας" είναι αυτό ακριβώς το βιβλίο! Στις σελίδες του τα παιδιά θα βρουν τρόπους να ενισχύσουν την παρατηρητικότητά τους,να ασκηθούν στην αντίληψη των γραμμάτων , να αντιληφθούν τη σωστή φορά γραφής , να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να εκφραστούν δημιουργικά ζωγραφίζοντας τις εικόνες.

Ένα βιβλίο σαν παιχνίδι , ιδανικό για εξάσκηση στα γράμματα και τη δημιουργικότητα από την εκπαιδευτικό Γεωργία Μαραγκού.

Βιογραφικό
Η Γεωργία Μαραγκού είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MEd). Έχει λάβει πιστοποιήσεις σε διάφορα ετήσια προγράμματα, έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε συνέδρια στην Ελλάδα και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για θέματα που αφορούν διαφορετικούς τομείς της εκπαίδευσης.

Μετά από 17 χρόνια διδασκαλίας στις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, έχοντας αποκτήσει την εμπειρία να ανιχνεύει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μαθητή και να προσαρμόζει σε αυτές το διδακτικό αντικείμενο, έτσι ώστε να φτάνει όσο γίνεται πιο κοντά στον στόχο του μαθήματος, δημιούργησε τη δική της ιστοσελίδα με εκπαιδευτικό υλικό: teachandfun.com

Οπισθόφυλλο
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρωτότυπη πρόταση δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Με διασκεδαστικό τρόπο, τα παιδιά θα έρθουν σε πρώτη επαφή με τα γράμματα της αλφαβήτας ενώ παράλληλα θα καλλιεργήσουν βασικές δεξιότητες όπως η λεπτή κινητικότητα και ο οπτικοκινητικός συντονισμός. Στις σελίδες του θα βρουν τρόπους να ενισχύσουν την παρατηρητικότητά τους, να ασκηθούν στην αντίληψη των γραμμάτων, να αντιληφθούν τη σωστή φορά γραφής, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να εκφραστούν δημιουργικά ζωγραφίζοντας τις εικόνες. 

Καλωσορίζω στο Νηπιαγωγείο τις Γιορτές

Μια εκπαιδευτική σειρά για παιδιά προσχολικής ηλικίας , σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών του Νηπιαγωγείου,από τις εκπαιδευτικούς Ναντίν Κατσανού και Ειρήνη Γεραμάνη.

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν μια νέα σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με εισαγωγικές πληροφορίες ,δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Την εικονογράφηση έκανε η Ράνια Μακρυγιάννη και οι δύο πρώτοι τίτλοι έχουν ως θέματα τις 4 ΕΠΟΧΕΣ και τις ΓΙΟΡΤΕΣ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΜΕΡΕΣ.

Οπισθόφυλλο
Oι γιορτές αποτελούσαν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης και καθημερινότητας. Εθνικές επέτειοι, θρησκευτικές γιορτές, παγκόσμιες ημέρες δίνουν αφορμή στα παιδιά κάθε ηλικίας να ζήσουν μοναδικές στιγμές με συμμαθητές, φίλους και την οικογένειά τους. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 χρονών) μπορούν να μάθουν, να παίξουν, να ανακαλύψουν, να διασκεδάσουν, να προαγάγουν την κριτική τους σκέψη σε δραστηριότητες μοναδικά σχεδιασμένες για εκείνα.

Βιογραφικά

Συγγραφείς

Ναντίν Κατσανού

Η Ναντίν Κατσανού γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στη Λαμία. Εκεί, στα χρόνια του Δημοτικού ο αγαπημένος και χαρισματικός δάσκαλός της, αποτέλεσε για εκείνη το πρότυπο αυτό που την οδήγησε να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα… Να διδάσκει παιδιά. Εδώ και 25 χρόνια παρέα με μαθητές προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας σχεδιάζει και ακολουθεί, εντός και εκτός τάξης, διαφοροποιημένες, βιωματικές και σύγχρονες παιδαγωγικές διαδρομές, κάνοντας μαζί τους το ταξίδι της γνώσης παιγνιώδες και συναρπαστικό. Οπαδός της διά βίου μάθησης, επιμορφώνεται διαρκώς σε νέα ζητήματα που άπτονται της εκπαίδευσης του σήμερα και κυριότερα σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό τους με την τεχνολογία. Τα τελευταία χρόνια, συμμετείχε και ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “European Media Coach – EMCI” και είναι πλέον πιστοποιημένη Media Coach / εκπαιδεύτρια μαθητών, νέων και γονέων, ενδυναμώνοντάς τους να αντιμετωπίζουν τις πολλαπλές προκλήσεις της κοινωνίας της πληροφορίας των Μέσων, του διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ειδικότερα, προκειμένου να αποκτήσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις στάσεις και τις συμπεριφορές εκείνες που θα τους καταστήσουν ικανούς ψηφιακούς πολίτες. Της αρέσει πολύ να διαβάζει, να γράφει ιστορίες και να διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. 

Ειρήνη Γεραμάνη

Η Ειρήνη Γεραμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με όνειρο να ζει πάντα στον κόσμο των παιδιών, σπούδασε παιδαγωγική προσχολικής ηλικίας και μουσική, με πτυχία στο πιάνο και στη σύνθεση. Εδώ και 20 χρόνια εργάζεται σε παιδικούς σταθμούς, δημιουργώντας μαζί με τους μαθητές της θαυμαστούς κόσμους παραμυθιού, επινόησης και φαντασίας. Υπήρξε για πολλά χρόνια δασκάλα μουσικής προπαίδειας της Yamaha σε ωδείο. Της αρέσει να γράφει ιστορίες, τραγούδια και να δημιουργεί.

Εικονογράφος
Ράνια Μακρυγιάννη

Η Ράνια Μακρυγιάννη γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 1988 στην Αθήνα. Από μικρή αγαπούσε πολύ τα βιβλία, τον κόσμο της ανάγνωσης και των εικόνων. Το 2006 ξεκίνησε σπουδές Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας στο Ο.Π.Α. Το 2009, παράλληλα με τις σπουδές της εκεί, σπούδασε γραφιστική. Αφού εργάστηκε ως γραφίστρια για κάποια χρόνια, το 2015 ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Communication Design στο Πόρτο, όπου, μετά από τις έντονες καλλιτεχνικές επιρροές που δέχτηκε εκεί, άρχισε να ασχολείται πιο εντατικά και με την εικονογράφηση. Ασχολείται επαγγελματικά με το γραφιστικό σχεδιασμό από το 2011 σε εταιρείες και γραφεία, ενώ από το 2018 ασχολείται και με τον οπτικό σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, παιχνιδιών, βιβλίων και εξωφύλλων, με την εικονογράφηση, κυρίως παιδικών βιβλίων, αλλά και με την εκπαίδευση στο design. Πλέον ζει στο κέντρο της Αθήνας και εργάζεται κυρίως ως freelancer. Το 2019 συμμετείχε στο 7o ICTVC (Παγκόσμιο συνέδριο τυπογραφίας & οπτικής επικοινωνίας) στην Πάτρα με την παρουσίαση της διπλωματικής της εργασίας πάνω στο βιβλίο και τον κινηματογράφο. Το 2019-20 ήταν ένα από τα εκπαιδευόμενα μέλη του προγράμματος European School of Urban Game Design που έγινε σε συνεργασία των Ινστίτουτου Γκαίτε και Amsterdam University of Applied Sciences.

Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Πορτογαλικά.

#παιδικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ