Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Το αγόρι που γύρισε τον κόσμο με το καράβι του

Το αγόρι που γυρισε τον κόσμο με το καράβι του - Julia Green

Από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Εικονογράφηση : Alex Latimer

Μετάφραση : Γιώργος Τσακνιάς


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγόρι. Ένα αγόρι που αγαπούσε τη θάλασσα. Ώσπου μια μέρα , αποφάσισε να φτιάξει ένα καράβι και να ταξιδέψει σ'όλο τον κόσμο. Το ταξίδι του δεν ήταν εύκολο.Συνάντησε φουρτούνες, παράξενα πλάσματα της θάλασσας μα και μέρη που δεν είχε καν φανταστεί. Φοβήθηκε, μα έζησε νέες περιπέτειες και γνώρισε καινούριους φίλους.

Η συγγραφέας, εμπνευσμένη από την ιστορία του γιου της, μεταφέρει όλη την μητρική τρυφερότητα σε αυτό το υπέροχο βιβλίο. Ένα βιβλίο που θα παρακινήσει τους μικρούς αναγνώστες να ζήσουν τα όνειρά τους , να ανοίξουν τα φτερά τους στον κόσμο και να είναι πρόθυμοι για νέα ταξίδια και νέες εμπειρίες.

Κανείς όμως δεν λέει πως ένα τέτοιο ταξίδι δεν κρύβει κινδύνους. Αντιθέτως , τα εμπόδια είναι πολλά.Μα με υπομονή , επιμονή, θέληση και δύναμη , όλα τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν.

Όταν το διάβαζα με τον γιο μου, ένιωσα την καρδιά του να χτυπάει δυνατά. Να ανησυχεί για την πορεία του μικρού μας φίλου και εντέλει να ηρεμεί όταν γυρίζει στην ασφάλεια του σπιτιού του. Αυτό και μόνο για μένα ήταν αρκετό. Αυτό το καρδιοχτύπι και η αγωνία που είδα στα μάτια του. Γιατί νιώθω πως σιγά σιγά ανακαλύπτει κι αυτός κάτι που εγώ έμαθα πολύ αργότερα. Οτι με ένα βιβλίο μπορείς να ανακαλύψεις έναν ολόκληρο καινουριο κόσμο,να νιώσεις συναισθήματα,να ταξιδέψεις και να βιώσεις πολλές νέες εμπειρίες!

Ταξιδιάρικο,περιπετειώδες και με μια αύρα θαλασσινή, το ομορφο αυτό βιβλίο είναι ικανό να κρατήσει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους και να τους διασκεδάσει. Με σκληρό εξώφυλλο, μικρά κείμενα , πολλές σελίδες και ζωηρές εικόνες.

" Ο κόσμος είναι ΜΕΓΑΛΟ μέρος. Υπάρχουν τόσα να δεις και να ανακαλύψεις. 

Ποιο είναι το δικό σου όνειρο; Πού θέλεις να ταξιδέψεις;"

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο

Από μικρό, το αγόρι αγαπούσε τη θάλασσα. Έτσι, φτιάχνει ένα καράβι και ξεκινά για ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες...
Τα θαυμαστά του κόσμου όλου σε περιμένουν σε αυτό το όμορφο βιβλίο, που θα σε εμπνεύσει να ακολουθήσεις τα όνειρά σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ