Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Η εκδίκηση της σβούρας

 "Η εκδίκηση της σβούρας"

Aris Pachis 

Eκδόσεις Λυκόφως 



Η εκδίκηση της σβούρας είναι το πρώτο μυθιστόρημα του ανερχόμενου συγγραφέα Άρη Παχή. 

Οι ήρωες του βιβλίου είναι άνθρωποι που παλεύουν με την δυστυχία. Η κληρονομιά τους είναι πόνος και εκφράζεται με οργή και βία. Ακόμα και στο καλό απαντούν αντιδραστικά σαν να μην μπορούν να συγχωρέσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Αντιήρωες που ζουν στο περιθώριο, που οι πράξεις τους επηρεάζουν τις ζωές αθώων και που δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για το ατομικό τους συμφέρον. 

Φανερά επηρεασμένος από τον μεγάλο Ντοστογιέφσκι, ο Πάχης φτιάχνει μια ιστορία για την ζωή, όπως ακριβώς είναι. Μέσα από την φαντασία του, πηγάζει η ανάγκη για αλήθεια και ο αναγνώστης θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος αν επιλέξει να διαβάσει αυτό το βιβλίο. Τα καλά και τα άσχημα της ζωής και των ανθρώπων, τα πάθη τους και τον εγωισμό τους σε ένα μυθιστόρημα πολύ καλογραμμένο.

Μ.Κ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Instagram


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ένα πρωινό, στις αρχές δεκαετίας του 1980, στη σοβιετική Ρωσία, στο χωριό Κχοτζ, ο Αρκάδιος Κωνσταντίνοφ ξυπνάει ως συνήθως βαρύς μετά το νυχτερινό του μεθύσι και απογοητευμένος για τη ζωή του. Οι συνθήκες θα γίνουν ακόμα χειρότερες όταν τον επισκεφτεί ο Σκαντζόχοιρος, τσιράκι του αδίστακτου τοκογλύφου με το παρατσούκλι κύριος Δανιήλ, για να απαιτήσει απειλητικά την εξόφληση ενός παλιού χρέους.

Χωρίς ο Αρκάδιος να το γνωρίζει, εκείνη τη μέρα καθ' οδόν προς το σπίτι του βρίσκονται ο γιος του Αλεξάντρ με τη σύντροφό του Ντάρια, για να του ανακοινώσουν ότι περιμένουν παιδί. Ο Αρκάδιος τους υποδέχεται με τρεις σφαίρες που θα αποκαλύψουν τη σκοτεινιά της ανθρώπινης ψυχής.

Ένα μυθιστόρημα για τους απόκληρους της ζωής, ανθρώπους προδομένους, τσακισμένους από τα πάθη τους, με αίμα που βράζει για ΕΚΔΙΚΗΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ