Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Ο Σκληρόκαρδος πρίγκιπας

Ο Σκληρόκαρδος πρίγκιπας - Holly Black

Από τις εκδόσεις διόπτρα

Τα βιβλία φαντασίας τα έχω στην καρδιά μου. Ειδικά τον τελευταίο καιρό που φτάνουν όλο και περισσότερα στα χέρια μου.Δεν ξέρω γιατί απευθύνονται κυρίως σε young adult αναγνώστες.Μήπως εμείς οι not young adults έχουμε χάσει την φαντασία μας μπροστά στο ρεαλισμό και τους ρυθμούς της καθημερινότητας;

Προσωπικά τα αγαπώ γιατί είναι ικανά να σε πάρουν από τη σκληρή πραγματικότητα και να σε μεταφέρουν σε κόσμους φανταστικούς, με νεράιδες,ξωτικά, βασιλιάδες , πρίγκιπες και τελώνια. Κι ενώ περιμένεις πως ένας τέτοιος κόσμος θα είναι πιο ρομαντικός και πιο καλός , διαπιστώνεις πως τα παιχνίδια εξουσίας,οι δολοπλοκίες και οι ανήθικες πράξεις δεν λείπουν ούτε από αυτόν τον κόσμο.

" Το να γεννιέσαι θνητός είναι σαν να γεννιέσαι ήδη νεκρός."

Αφηγήτρια είναι η Τζουντ. Ένα κορίτσι που στα επτά της μόλις χρόνια βλέπει έναν μυστηριώδη άντρα να δολοφονεί τους γονείς της και να την παίρνει μακρυά, στην Νεραϊδοχώρα, μαζί με τις αδερφές της. Μια θνητή σε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία. Παλεύει να προσαρμοστεί χωρίς όμως να ξεχνάει ποια είναι. Μια νεαρή πρωταγωνίστρια που ο χαρακτήρας της αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα ατού του βιβλίου.

" Να γιατί δεν μ'αρέσουν αυτές οι ιστορίες: Δείχνουν ότι είμαι ευάλωτη. Όσο κι αν προσέχω , κάποια στιγμή θα κάνω κι άλλο λάθος. Είμαι αδύναμη. Είμαι εύθραυστη. Είμαι θνητή."

Το βιβλίο ξεκινάει πολύ δυνατά.Με μια σκηνή που με άφησε με το στόμα ανοιχτό. Έπειτα κάνει μια μικρή κοιλιά, με αρκετές επαναλήψεις και περιγραφές από τον κόσμο της νεραϊδοχώρας και τα πλάσματα που ζουν εκεί.Πιθανολογώ πως κάτι τέτοιο εξυπηρετεί στην πλοκή του βιβλίου και βοηθάει τον αναγνώστη να μεταφερθεί  σε αυτόν τον μαγικό κόσμο. Έτσι συνέβη και με εμένα. Βυθίστηκα στον κόσμο που έπλασε η συγγραφέας και σχημάτισα άποψη για τους ήρωες, άλλους τους συμπάθησα κι άλλους τους αντιπάθησα όσο δεν πάει.

Μετά τη μέση όμως , η ιστορία απογειώνεται. Το βιβλίο αποκτά απρόσμενη δράση και δικαιολογεί γιατί "ο σκληρόκαρδος πρίγκιπας" φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των best sellers.

"Ο σκληρόκαρδος πρίγκιπας" είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας ,και πρόκειται για ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς. Συνδυάζει άψογα τον ρομαντισμό με την αιχμηρή γραφή και τους συναρπαστικούς χαρακτήρες με την οικοδόμηση ενός ολόκληρου φανταστικού κόσμου. Είναι γεμάτο εκπλήξεις και πλούσιο σε εικόνες και σκηνές δράσης.

Ένα βιβλίο για την φιλία , την πίστη , την αφοσίωση αλλά και για την συγχώρεση και την εκδίκηση, γεμάτο ένταση,συνεχείς ανατροπές
και ρομάντζο. Μια σκοτεινή ιστορία φαντασίας που καθηλώνει,μαγεύει και παρασέρνει τον αναγνώστη σε συναρπαστικά αναγνωστικά μονοπάτια. Ένα παραμύθι με όμορφους πρίγκιπες,κακές μάγισσες και άλλους μισητούς ήρωες από αυτούς που λατρεύουμε να μισούμε και μισούμε να λατρεύουμε!0

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
ΑΚΟΝΙΣΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΟΥ.
ΦΥΛΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ.
Η Τζουντ ήταν επτά ετών όταν δολοφονήθηκαν οι γονείς της και αυτή με τις δύο αδελφές της πήγαν χωρίς τη θέλησή τους να ζήσουν στη Νεραϊδοχώρα.
Δέκα χρόνια αργότερα, το μόνο που επιθυμεί είναι να ανήκει εκεί, παρόλο που είναι θνητή. Πολλά όμως από τα πλάσματα του αλλόκοσμου μισούν τους θνητούς.
Και περισσότερο από όλους, ο πρίγκιπας Κάρνταν.

Για να κερδίσει μια θέση στην Αυλή, πρέπει να τον αψηφήσει και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Η Τζουντ μπλέκεται όλο και περισσότερο στις μηχανορραφίες και τις απάτες του παλατιού, και ανακαλύπτει τη σημασία της πραγματικής δύναμης.
Καθώς όμως η προδοσία απειλεί να πνίξει στη βία τη Μεγάλη Αυλή, η Τζουντ θα χρειαστεί να κάνει μια επικίνδυνη συμμαχία για να σώσει τις αδελφές της και την ίδια τη Νεραϊδοχώρα.

Το πρώτο βιβλίο της εκπληκτικής τριλογίας,Η γενιά του Ανέμου έρχεται γεμάτο ανατροπές και μαγεία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ