Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Οι πρώτοι μου μύθοι


Οι Πρώτοι μου μύθοι Chiara Patsias 

Αθηνά & Οδυσσέας

Εικονογράφηση Mattia Cerato

Από τις Κάκτος Εκδόσεις 

Από προσωπική εμπειρία , γνωρίζω οτι στα μικρά αλλά και λίγο μεγαλύτερα παιδιά αρέσει να διαβάζουν και να μαθαίνουν για την ελληνική μυθολογία. 

Είναι οι ήρωες που τους συναρπάζουν, η δύναμη τους, η σοφία τους και γενικά οι μύθοι που έχουν γραφτεί για αυτούς που τους τραβάει πολύ το ενδιαφέρον. Ενώ ταυτόχρονα , τα μηνύματα που περνάνε οι ιστορίες τους , είναι μια καλή ευκαιρία για να τους διδάξουμε πράγματα πέρα από τον διασκεδαστικό χρόνο που θα περάσουμε μαζί τους. 

Από τις εκδόσεις κάκτος κυκλοφορούν αυτά τα δύο σπουδαία μικρά βιβλία για την Αθηνά και τον Οδυσσέα. Είναι με λίγα λόγια, χωρίς πολλές λεπτομέρειες που μπορεί να κουράσουν,όμορφες εικόνες, σκληρά φύλλα και εκπλήξεις που θα ανακαλύψουν με τα μικρά τους δαχτυλάκια. 

Από τα βιβλία αυτά , τα μικρά μας θα μάθουν για την Αθηνά. Πώς γεννήθηκε, πώς πάλεψε κι έσωσε τον Όλυμπο από τους Γίγαντες, πως βοήθησε τον Οδυσσέα αλλά και πώς η Αθήνα πηρε το όνομα της από εκείνη. 

Επιπλέον , θα γνωρίσουν τον πολυμήχανο Οδυσσέα και τις περιπέτειες του κατά το ταξίδι του προς την Ιθάκη. Για τους Κύκλωπες, την Κίρκη αλλά και τις Σειρήνες! Τόσα πράγματα μέσα σε λίγες μόνο σελίδες. 

Θα σας πω μόνο πως τα δικά μου παιδιά, οι ηλικίες των οποίων είναι 1, 3 και 5,5 χρονών , τα ευχαριστήθηκαν και τα αγάπησαν και τα τρία , το καθένα για διαφορετικό λόγο. Η μεγάλη μου για τις ιστορίες της Αθηνάς και του Οδυσσέα που έμαθε, ο μεσσαίος για τις εντυπωσιακές εικόνες και ο μικρός για ολα αυτά τα μικρά πραγματάκια που ήταν κρυμμένα στις σελίδες τους. 

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram

Οπισθόφυλλα 

Θέλεις να γνωρίσεις τη σοφή θεά Αθηνά; 

Συνόδεψέ τη στις εκπληκτικές της περιπέτειες με τους άλλους θεούς και ήρωες. Πολέμα στο πλευρό της ενάντια στους Γίγαντες, μάθε πώς έγινε προστάτιδα της Αθήνας και γνώρισε φανταστικά μέρη και θρυλικά πλάσματα σε αυτή την αξέχαστη ιστορία!! 

Πάρε μέρος στην αξέχαστη ιστορία της θεάς Αθηνάς χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς του βιβλίου. 

Ένα βιβλίο για πολύ μικρά παιδιά, με την υπέροχη εικονογράφηση του Mattia Cerato, με σκληρές σελίδες από χαρτόνι και ωραίους μηχανισμούς που επιτρέπουν να ανακαλύψεις το βιβλίο διαδραστικά! 

Και 

Θέλεις να γνωρίσεις τον Οδυσσέα; 

Ακολούθησε τον γενναίο ήρωα στον Τρωικό Πόλεμο και στις περιπέτειές του στη θάλασσα, στο ταξίδι επιστροφής στην Ιθάκη. 

Παίξε με τους μηχανισμούς του βιβλίου και γνώρισε φανταστικά μέρη και θρυλικά πλάσματα σε αυτή την αξέχαστη ιστορία!! 

Ένα βιβλίο για πολύ μικρά παιδιά, με την υπέροχη εικονογράφηση του Mattia Cerato, με σκληρές σελίδες από χαρτόνι και ωραίους μηχανισμούς που επιτρέπουν να ανακαλύψεις το βιβλίο διαδραστικά! 

Ηλικία: 3-6 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στερνό Μελάνι

Στερνό Μελάνι - Άγγελος Αναγνωστόπουλος  Από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής  Ο αγαπημένος μας Άγγελος Αναγνωστόπουλος , αφήνει στην άκρη γι...