Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Ευχαριστώ

Ευχαριστώ - Jarvis

Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 

Μετάφραση : Μάνος Μπονάνος


Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα για τα οποία πρεπει να λέμε ευχαριστώ καθημερινά.Εμείς οι ενήλικες τα θεωρούμε τόσο δεδομένα και συχνά ξεχνάμε να ευχαριστήσουμε τον ήλιο , το φεγγάρι , τα παπούτσια μας που ξέρουν τον δρόμο. Ένα παιδί όμως , δεν ξεχνάει ποτέ να νιώσει ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του.

Ένα μικρό παιδί θέλει να ευχαριστήσει για ολα αυτά τα όμορφα που συμβαίνουν στον κόσμο , ακόμα κι όταν δεν μπορεί να πει γιατί θέλει να πει ευχαριστώ ή δεν ξέρει ποιον να ευχαριστήσει.

Το βιβλίο είναι εξαιρετικά χαρούμενο και αισιόδοξο. Έχει μια μοναδική εικονογράφηση, από τον ίδιο τον συγγραφέα, που αποτελείται από εικόνες κολάζ και όμοιά του δεν έχω ξαναδεί.

Όταν διαβάσετε το βιβλίο μαζί με τα παιδιά σας, ρωτήστε τα ποιον θα ήθελαν αυτά να ευχαριστήσουν και οι απαντήσεις τους θα σας εκπλήξουν και θα σας συγκινήσουν.

Για παράδειγμα ο γιος μου ήθελε να ευχαριστήσει τον Άι Βασίλη, ένα λουλούδι και φυσικά τον μπαμπά. ( Την μαμά δεν σκέφτηκε να την ευχαριστήσει αλλά δεν πειράζει , οι μαμάδες κάνουμε τόσα πράγματα χωρίς να ζητάμε ανταλλάγματα. )

Αλήθεια εσείς ποιον θα θέλατε να ευχαριστήσετε? Μία μόνο μικρή λέξη , κι όμως τόσο σημαντική , που θα πρέπει να τη λέμε όποτε τη νιώθουμε. Μια μόνο λέξη που μπορεί να δώσει μεγάλη χαρά , όχι μόνο σε αυτόν που θα την ακούσει αλλά και σε αυτόν που θα την πει.

Στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, ποιον ή τί θα ευχαριστούσες;

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Αστέρια και δορυφόρους και δέντρα και δεινόσαυρους και χρώματα και μπουρμπουλήθρες και φαγούρες και γατούλες…

Και τι δεν θέλει να ευχαριστήσει ένα μικρό παιδί απ’ όλα αυτά που κάνουν τη ζωή του τόσο όμορφη!

Ο φοβερός Jarvis επιστρέφει με ένα βιβλίο - έκρηξη θετικής ενέργειας!

#παιδικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ