Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Τέλεια μέρα για Χριστούγεννα

Τέλεια μέρα για Χριστούγεννα

Suzanne Lang

Εικονογράφηση: Max Lang

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τον Τζιμ το πιθηκάκι τον γνωρίσαμε κι από άλλα βιβλία της σειράς. Έχει και πάλι νεύρα. Και πώς να μην έχει δηλαδή αφού πλησιάζουν Χριστούγεννα και όλοι απαιτούν απο αυτόν να είναι χαρούμενος και να φοράει τα γιορτινά του. Δεν είναι για όλους εύκολο να χαίρονται με τις γιορτές. 

Είμαι σίγουρη πως κάποιοι από εσάς θα ταυτιστείτε με τον φίλο μας τον Τζιμ.

Δεν φταίει κι αυτός ο καψερός. Προσπαθεί , όμως όλα του πάνε στραβά.
Ή μήπως φταίει κι αυτός λιγουλάκι; Αυτό που κάνει λάθος είναι να εστιάζει μόνο στα άσχημα ενώ όταν αλλάζει και βλέπει πως υπάρχουν και ωραία πράγματα για να σταθεί, τότε όλα μοιάζουν να ανατρέπονται.

Από το βιβλίο μου άρεσε πολύ , εκτός από τον αγαπημένο πίθηκο και όλο το νόημα του βιβλίου, η εικονογράφηση. Είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη και ενώ ξεκινάει μουντή και με σκούρα χρώματα , στην πορεία γίνεται πιο φωτεινή , ακριβώς όπως η διάθεση του ήρωά μας.

Τελικά είναι μια τέλεια μέρα για Χριστούγεννα όπως και κάθε μέρα είναι τέλεια για γιορτή. Αρκεί να δούμε τα θετικά της ζωής και να είμαστε αισιόδοξοι!

" Καμιά φορά είναι δύσκολο να προσέχεις τα όμορφα πράγματα γύρω σου όταν έχεις ένα σωρό παράπονα"

Ρ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο facebook  και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Ποιος δε λατρεύει τα Χριστούγεννα; Φώτα! Στολίδια! Γλυκά! Είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου για όλους. Όλους; Ε, όχι και όλους! Ο Τζιμ δεν βλέπει κανένα καλό σε αυτή τη γιορτή! Τι θα μπορούσε άραγε να αλλάξει τη διάθεσή του; Ο καλύτερός του φίλος είναι εκεί για να τον βοηθήσει!

Στη νέα ιστορία της σειράς Τέλεια μέρα… τα παιδιά θα ανακαλύψουν πόσο σημαντικό είναι να εστιάζεις σε ό,τι καλό υπάρχει τριγύρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ