Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Σ'αγαπάω, Μπλου

Σ'αγαπάω,Μπλου - Barroux

Μετάφραση: Χριστίνα Θεοχάρη

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τα παιδικά βιβλία μπορούν να γίνουν πολύ συγκινητικά και διδακτικά. Ο καλύτερος τρόπος για να διδάξουμε στα παιδιά μας σημαντικά ζητήματα είναι μέσα από ένα παιδικό βιβλίο με ωραία εικονογράφηση.

Φέτος το καλοκαίρι , διαβάσαμε με τα μικρότερα παιδιά μου το "Σ'αγαπάω Μπλου" που περνάει όμορφα οικολογικά μηνύματα ενώ ταυτόχρονα είναι μικρό, ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Παράλληλα , μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την σημαντικότητα της φιλίας και της αλληλοβοήθειας.

Ο Ιωνάς , είναι ένας μικρός φαροφύλακας. Όταν κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του στη φουρτουνιασμένη θάλασσα , μια φάλαινα θα του σώσει τη ζωή. Η φάλαινα , είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό της θάλασσας και θα περίμενε κανείς πως είναι ατρόμητη και δεν κινδυνεύει από κανένα άλλο θαλάσσιο πλάσμα. Θα έρθει όμως η στιγμή που και η ίδια θα χρειαστεί τη βοήθεια του μικρού της φίλου. 

Είναι γνωστό πως οι φάλαινες αγαπούν να τρώνε μέδουσες. Όμως συχνά μπερδεύονται από τις σακούλες που βρίσκονται στον ωκεανό,τρώγοντάς τες κι αυτές. Η κοιλιά της φάλαινας γέμισε με σακούλες και πλαστικά κι ένιωθε μεγάλη δυσφορία.

Τα παιδιά μιμούνται τις πράξεις μας και ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν είναι βλέποντας εμάς. Είναι σημαντικό να καταλάβουν πως τα πλαστικά στις θάλασσες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα θαλάσια πλάσματα που τόσο πολύ αγαπούν.Είναι τρομερά έξυπνα και θα εκπλαγούμε με το πόσο εύκολα μπορούν να κατανοήσουν απλά πράγματα , αν τους τα εξηγήσουμε. Αξίες που θα τους ακολουθούν για μια ολόκληρη ζωή και θα εξελιχθούν σε ενήλικες με μεγάλη οικολογική ευαισθησία.
Μετά την ανάγνωση αυτού του ονειρεμένου βιβλίου , θα το σκεφτούν πολύ καλά την επόμενη φορά που μια σακούλα θα μείνει ξεχασμένη σε μια παραλία έπειτα από μια καλοκαιρινή απόδραση.

Τέλεια εικονογράφηση, σημαντικά οικολογικά μηνύματα και μια όμορφη ιστορία φιλίας που διαβάζεται ξανά και ξανά με ενδιαφέρον.

Ο Barroux γεννήθηκε στο Παρίσι και πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της παιδικής του ηλικίας στη Βόρεια Αφρική.Επιστρέφοντας στη Γαλλία σπούδασε φωτογραφία , τέχνη, γλυπτική και αρχιτεκτονική στις διάσημες Ecole Estienne και Ecole Boulle. Μετακόμισε στο Μόντρεαλ και στη συνέχεια στις ΗΠΑ,όπου ξεκίνησε τη λαμπρή καριέρα του ως εικονογράφος σε έντυπα και παιδικά βιβλία.

Ρ.Σ.

Ακοκουθήστε μας στο facebook  και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Ο Ιωνάς, ο φαροφύλακας, θα χρειαστεί να τα βγάλει πέρα με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Τότε η Μπλου, μια πανέμορφη φάλαινα, του σώζει τη ζωή και γίνονται φίλοι. Αλλά σύντομα θα βρεθεί κι εκείνη σε μεγάλο κίνδυνο και θα χρειαστεί τη βοήθειά του…

Μια συγκινητική ιστορία φιλίας από τον παγκοσμίου φήμης συγγραφέα και εικονογράφο Barroux, που τονίζει με όμορφο τρόπο την επείγουσα ανάγκη να σώσουμε τις φάλαινες και τους ωκεανούς μας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ