Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Τα Χριστούγεννα του Ρομπολόμπο

Τα Χριστούγεννα του Ρομπολόμπο - Θοδωρής Μαραντίδης

Εικονογράφηση : Βασιλική - Μαρία Σιδηροπούλου

Από τις εκδόσεις bookguru.gr

Πρωταγωνιστές των ημερών δεν είναι μόνο ο Άϊ Βασίλης και ο Ρούντολφ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα μικρά , σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια. Ένας καλικάντζαρος , λίγο διαφορετικός από τους υπόλοιπους είναι και ο αξιαγάπητος Ρομπολόμπο. Η ιστορία του κρύβει μια έκπληξη στον ίδιο που θα τον γεμίσει χαρά και περηφάνεια!

Το βιβλίο είναι γλυκό , τρυφερό,είναι διανθισμένο από ομορφες εικόνες, είναι Χριστουγεννιάτικο αλλά ειναι και γεμάτο σημαντικά μηνύματα που μπορούμε να μεταφέρουμε και να συζητήσουμε με τα παιδιά μας.

Η φιλία και η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι ζητήματα που αναλύονται στις σελίδες αυτού του όμορφου παιδικού βιβλίου αλλά και θέματα πάντα επικαιρα για τα οποία πρέπει να μιλάμε στους μικρούς μας φίλους.

Και τι καλύτερο από ένα βιβλίο , με ευανάγνωστο κειμενο να είναι η αφορμή για να θίξουμε τέτοια σημαντικά θέματα.

Αναζητήστε το και βυθιστείτε στην ιστορία του Ρομπολόμπο που θα σας γεμίσει αισιοδοξία και αγνά συναισθήματα!

Ρ.Σ. 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram

Οπισθόφυλλο
Μέσα από τα παραμύθια αποδεικνύεται ότι η ιδιαιτερότητα δεν αποτελεί ελάττωμα και ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο και να οδηγεί σε κοινωνικό αποκλεισμό. Το παραμύθι ασχολείται με ένα καλικάντζαρο λίγο διαφορετικό από τους άλλους…. Παρ’ όλα αυτά όμως η διαφορετικότητα του, κρύβει ένα μυστικό….

Θοδωρής Μαραντίδης

Ο Θοδωρής Μαραντίδης (Σκηνοθέτης – Σεναριογράφος) γεννήθηκε και
μεγάλωσε στη Γερμανία. Το 1993 άρχισε να ασχολείται με την 7 τέχνη. Η πρώτη ταινία του ,“ΨΥΧΕΔΕΛΙΑ”, (μικρού μήκους) σε σενάριο επίσης δικό του βραβεύτηκε με τρίτο πανελλήνιο βραβείο στο FILM FESTIVAL Λάρισας και Πάτρας αντίστοιχα, το 1996.
Έπειτα μετά από χρόνια με την υποστήριξη (παραγωγή) του συλλόγου Σαρακατσάνων Ν.Θεσσαλονίκης φέρνει σε υλοποίηση μία ιστορική αναπαράσταση της ζωής του ήρωα Αντώνη Κατσαντώνη. Η ταινία η “ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ” παρουσιάστηκε το 2019 στο Ευρωκοινοβούλιο και βραβεύτηκε. Επικροτήθηκε από όλους τους εκπροσώπους των κρατών και προσκεκλημένων αυτών. Έπειτα προβλήθηκε σε τοπικούς κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης.
Η τελευταία ταινία μικρού μήκους “ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ” βραβεύτηκε στο ΔΙΕΘΝΗ FILM FESTIVAL της Αθήνας το 2021 καθώς και στο ΔΙΕΘΝΕΣ CLAPPERBOARD GOLDEN FESTIVAL της Βραζιλίας (Σάο Πάολο). Έχει συνεργαστεί με τον σύνολο των τηλεοπτικών διαύλων πανελλήνιας εμβέλειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι - Σοφία Πανίδου Εικονογράφηση : Κώστας Μαρκόπουλος Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ